ΚΟΣΜΟΣ

Μαυρογένης: Ο βασιλιάς των πειρατών της Καραϊβικής

Μαυρογένης: Ο βασιλιάς των πειρατών της Καραϊβικής

ο Μαυρογένης ήταν ο πιο διάσημος (και τρομακτικός) πειρατής της στις αρχές του 18ου αιώνα.

Ο Edward Teach, καλύτερα γνωστός ως «Μαυρογένης», ήταν ο πιο φοβερός πειρατής της εποχής του και συνδέεται με την Χρυσή Εποχή της πειρατείας στην Καραϊβική.

Ο Μαυρογένης ήταν ένας εξειδικευμένος πειρατής και επιχειρηματίας, ο οποίος γνώριζε πώς να προσλαμβάνει και να διατηρεί τους άνδρες του σε εγρήγορση, να εκφοβίζει τους εχθρούς του και να χρησιμοποιήσει την τρομερή φήμη του προς όφελός του.

Λίγα είναι γνωστά για τη ζωή του Edward Teach, συμπεριλαμβανομένου ακόμα και το ακριβές όνομα του.

Ο Μαυρογένης στις 17 Νοεμβρίου του 1717, κατέλαβε το La Concorde, ένα μεγάλο γαλλικό πλοίο που μετέφερε σκλάβους.

Κράτησε το πλοίο, του έβαλε πάνω από 40 πυροβόλα όπλα και το ονόμασε«Η εκδίκηση της Βασίλισσας Άννας» . Το συγκεκριμένο πλοίο έγινε η ναυαρχίδα του.

Σύντομα το όνομα του Μαυρογένη ήταν συνώνυμο του τρόμου και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού αλλά και σε όλη την Καραϊβική.

Είχε μακριά μαλλιά και είχε μια μεγάλη μαύρη γενειάδα.

Ήταν ψηλός και γεροδεμένος ενώ συνήθιζε κατά τη διάρκεια της μάχης, να βάζει φωτιά στην άκρη της γενειάδας του και στα μαλλιά του. Αυτό διασκορπιζόταν ενώ έβγαζε καπνό, δίνοντάς του μια εντελώς δαιμονική εμφάνιση.

Ήθελε να κάνει τους εχθρούς του να παραδίνονται αμαχητί.

Αυτό ήταν προς συμφέρον του, καθώς έτσι μπορούσε να πάρει τα πολύτιμα λάφυρα αλλά και άνδρες, όπως ξυλουργοί και γιατροί που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πειρατικό πλήρωμα.

Διαβάστε επίσης: Ανακαλύφθηκε πλοίο που εξαφανίστηκε στην Αρκτική πριν 167 χρόνια! (pics)