ΚΟΣΜΟΣ

Χτύπησαν τα «λεφτά» του Ισλαμικού Κράτους στις νέες αεροπορικές επιδρομές

Χτύπησαν τα «λεφτά» του Ισλαμικού Κράτους στις νέες αεροπορικές επιδρομές

Διυλιστήρια και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που έχουν περάσει στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, έπληξαν οι Αμερικανοί όπως ανέφεραν πηγές από το Πεντάγωνο.

Οι αεροπορικές επιδρομές των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμαχικών τους αραβικών κρατών στοχεύουν σε θέσεις επιμελητείας του Ισλαμικού Κράτους στο εσωτερικό της Συρίας και ειδικότερα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και υποδομές των ακραίων τζιχαντιστών ανέφεραν μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς δύο αμερικανοί αξιωματούχοι ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία τους.

Σύμφωνα με αυτούς οι συμμαχικές δυνάμεις με τις αεροπορικές επιδρομές στοχεύουν να αναχαιτίσουν τη οικονομική δυναμική των τζιχαντιστών και τις ροές χρημάτων που φτάνουν στην οργάνωση από την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και των διυλιστηρίων που έχουν υπό την κατοχή τους.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Ρόιτερς ότι τα διυλιστήρια που χτυπήθηκαν κατά τις τελευταίες εναέριες επιδρομές μπορούν να παράγουν περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα σε έσοδα για τους ακραίους ισλαμιστές.

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι εναέριες επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους ήταν μέχρι και πριν λίγο σε εξέλιξη, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τους στόχους που επλήγησαν.

Τις αμερικανικές δυνάμεις στις επιθέσεις των τελευταίων ωρών ενίσχυσαν δυνάμεις από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Διαβάστε ακόμα:

Ομπάμα: Θα εξολοθρεύσουμε το Ισλαμικό Κράτος