ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Θα εξολοθρεύσουμε το Ισλαμικό Κράτος

Ομπάμα: Θα εξολοθρεύσουμε το Ισλαμικό Κράτος

Να συνεχιστεί η «στρατιωτική πίεση εναντίον της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μέχρι… εξολόθρευσης», δεσμεύτηκε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην κρίση στην Ουκρανία, ο Ομπάμα καταδίκασε την «επιθετικότητα» της Ρωσίας, κάλεσε τη Μόσχα να επιλέξει τον δρόμο της ειρήνης και της διπλωματίας, ενώ υποσχέθηκε ότι εάν το κάνει, η κυβέρνησή του θα άρει τις κυρώσεις τις οποίες έχει επιβάλει.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν παρέλειψε να καλέσει ακόμη περισσότερες χώρες να κάνουν στέρεες δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της - χειρότερης στην Ιστορία - επιδημίας του ιού Έμπολα, η οποία σαρώνει τη δυτική Αφρική.

Απευθυνόμενος δε στην ηγεσία του Ιράν, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε την Τεχεράνη να μην «χάσει την ευκαιρία» να επιτύχει μια συμφωνία με τη διεθνή κοινότητα όσον αφορά στο πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο Ομπάμα τέλος — χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στην Κίνα — κάλεσε όλα τα κράτη της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού να «τηρούν τους κανόνες» και να επιδιώκουν τη διευθέτηση διενέξεων περί εδαφικής κυριαρχίας με ειρηνικά μέσα…

Διαβάστε ακόμα:

Ουκρανία: Ανακάλυψαν πτώματα βασανισμένων σε αποσύνθεση (vid)