ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλικά μαχητικά έπληξαν στόχους στο Ιράκ

Γαλλικά μαχητικά έπληξαν στόχους στο Ιράκ

Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους στο Ιράκ σήμερα, όπως δήλωσε Στεφάν Λεφόλ, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.«Έγιναν πλήγματα στο Ιράκ σήμερα το πρωί», είπε ο Λεφόλ χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.


Οι επιδρομές αυτές ήταν οι δεύτερες κατά σειρά μετά την 19η Σεπτεμβρίου, όταν το Παρίσι ανακοίνωσε ότι εντάσσεται στον διεθνή συνασπισμό που συγκροτούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι έχουν καταλάβει τεράστιες εκτάσεις στο Ιράκ και στη Συρία.

Εξάλλου η προεδρία της Γαλλίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι οι αρχές ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας σε όλους «τους δημόσιους χώρους» αλλά και «στις συγκοινωνίες».

«Τα προληπτικά μέτρα εναντίον του κινδύνου (διάπραξης) τρομοκρατικών ενεργειών θα ενισχυθούν στους δημόσιους χώρους και στις μεταφορές», ανέφερε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας μετά το υπουργικό συμβούλιο άμυνας που διεξήχθη στο Ελιζέ υπό τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ακόμη, η προεδρία ανέφερε ότι είναι έτοιμη να παράσχει τη βοήθειά της σε όλα τα κράτη που το ζητούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά και την ενίσχυση της υποστήριξης που παρέχει στις δυνάμεις εκείνες της συριακής αντιπολίτευσης οι οποίες μάχονται εναντίον των τζιχαντιστικών οργανώσεων.

Διαβάστε επίσης: Διαδικτυακός πόλεμος κατά των τζιχαντιστών - Ανέβασαν φώτο με νεκρούς