ΚΟΣΜΟΣ

Παλαιστίνη: Για χονδροειδή παραπλάνηση κατηγορούν τον Νετανιάχου

Παλαιστίνη: Για χονδροειδή παραπλάνηση κατηγορούν τον Νετανιάχου

Τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για «χονδροειδή παραποίηση των γεγονότων» στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας συνέκρινε τη Χαμάς με το Ισλαμικό Κράτος και το Ιράν, κατηγόρησε ανώτερο στέλεχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).

«Με την ομιλία αυτή ο Νετανιάχου προσπάθησε να παραπλανήσει το κοινό καταφεύγοντας στη γλώσσα του μίσους, τη συκοφαντία και τις υπεκφυγές», δήλωσε χαρακτηριστικά η Χανάν Ασράουι.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρει ότι το Ισλαμικό Κράτος και το παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς είναι διαφορετικά κλαδιά «του ίδιου δηλητηριώδους δέντρου», στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού το καλοκαίρι εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

Νωρίτερα, κατά την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης ο Νετανιάχου υπεραμύνθηκε των ενεργειών του Ισραήλ στις πρόσφατες ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, λέγοντας ότι η Χαμάς ευθύνεται για το μεγάλο αριθμό παλαιστίνιων αμάχων που σκοτώθηκαν.
Επίσης επέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επειδή καταδίκασε το Ισραήλ για το συγκεκριμένο θέμα.

Η ομιλία του ισραηλινού πρωθυπουργού είχε στόχο να απαντήσει στις καταγγελίες που είχε κάνει πριν μερικές ημέρες από το ίδιο βήμα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διέπραξε εγκλήματα πολέμου και «γενοκτονία» με τις επιθέσεις του εναντίον πολιτών στη Γάζα, από τις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 2.100 Παλαιστίνιοι.

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός προσπάθησε να εξαπολύσει «χειρουργικά» χτυπήματα εναντίον των εκτοξευτήρων ρουκετών της Χαμάς. Όμως επειδή οι εκτοξευτήρες αυτοί ήταν τοποθετημένοι σε πυκνοκατοικημένες περιοχές με στόχο να χρησιμοποιηθούν οι Παλαιστίνιοι ως ανθρώπινες ασπίδες, πολίτες σκοτώθηκαν από λάθος.

«Λυπούμαστε βαθιά για κάθε μία απώλεια ζωής πολίτη», υπογράμμισε ο Νετανιάχου. «Καμία άλλη χώρα και κανένας άλλος στρατός στην Ιστορία δεν έχουν καταβάλλει περισσότερες προσπάθειες για να αποφευχθεί να υπάρξουν θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού του εχθρού τους».

Παράλληλα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός κατήγγειλε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κατηγορώντας το για αντισημιτισμό επειδή πρότεινε να προσαχθεί το Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου.

«Προσδίδοντας διεθνή νομιμότητα στη χρήση ανθρώπινων ασπίδων, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ έχει πλέον γίνει ένα συμβούλιο δικαιωμάτων των τρομοκρατών», συνέχισε ο Νετανιάχου.

Εξάλλου, ζήτησε από τον Αμπάς να αναλάβει την ευθύνη για τις ενέργειες της Χαμάς, με την οποία ο Παλαιστίνιος πρόεδρος συμφώνησε να δημιουργήσει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

«Λέω στον πρόεδρο Αμπάς: αυτά τα εγκλήματα πολέμου διεπράχθησαν από τους εταίρους σου της Χαμάς. Αυτά είναι τα πραγματικά εγκλήματα πολέμου που θα πρέπει να ερευνήσετε και εναντίον των οποίων θα έπρεπε να έχετε μιλήσει από αυτό το βήμα την προηγούμενη εβδομάδα».

Παρόλα αυτά, ο Νετανιάχου επεσήμανε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να συνεχίσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ώστε να βρεθεί μια μόνιμη λύση στο Μεσανατολικό.

Διαβάστε ακόμα:

Τραγικό δυστύχημα στην Κριμαία: Κρατήρας «κατάπιε» πενταμελή οικογένεια! (vid+pics)

Τουρκία: Σιδερένια βέργα καρφώθηκε σε επιβάτη του μετρό (vid+pics)

Αυστραλία: Μοντέλο πανηγύρισε κάνοντας στριπτίζ σε κατάμεστο γήπεδο! (vid+pics)

Λονδίνο: Απείλησε να βιάσει βουλευτή για το νέο νόμισμα των 10 λιρών!

Βρετανία: Το «παιδί με τα μαύρα μάτια» επέστρεψε!

Κροατία: Κατάλογος 1,6χλμ για Γκίνες! (vid+pics)