ΚΟΣΜΟΣ

MH370: Συνεχίζονται οι έρευνες για το αγνοούμενο αεροπλάνο (pics)

MH370: Συνεχίζονται οι έρευνες για το αγνοούμενο αεροπλάνο (pics)

Η επόμενη φάση της αναζήτησης του αγνοουμένου αεροπλάνου της πτήσης ΜΗ370 των Malaysia Airlines, έχει αρχίσει στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Ένα πλοίο που είναι εξοπλισμένο με εξειδικευμένη τεχνολογία σόναρ, έχει φτάσει σε ένα απομακρυσμένο τμήμα του ωκεανού, όπου πολλοί πιστεύουν ότι έχει καταπέσει το αεροπλάνο.

Το Boeing 777, με 239 επιβαίνοντες, εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου.

Η τύχη του είναι ακόμα άγνωστη, παρά την τεράστια διεθνή επιχείρηση έρευνας από αέρα και θάλασσα.

Αυστραλοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το αεροπλάνο πετούσε με αυτόματο πιλότο όταν συνετρίβη.

Χρησιμοποιώντας δορυφορικά δεδομένα, οι αξιωματούχοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το αεροσκάφος έπεσε μέσα στον Ινδικό Ωκεανό, βόρεια-δυτικά της πόλης του Περθ στην Αυστραλία.

Σήμερα, το σκάφος GO Phoenix, άρχισε τις εργασίες του στο συγκεκριμένο σημείο του ωκεανού, 1.800 χιλιόμετρα (1.100 μίλια) περίπου από τα ανοικτά της δυτικής Αυστραλίας.

Το πλοίο διαθέτει υποβρύχιους αισθητήρες που θα ελέγχουν το βυθό της θάλασσας και θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν ίχνη από καύσιμα από το μοιραία αεροσκάφος.

Ο υπεύθυνος της υπηρεσίας για την ασφάλεια των μεταφορών της Αυστραλίας, ο οποίος καθοδηγεί την υποβρύχια έρευνα, είπε ότι είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος» για την επόμενη φάση, που χρηματοδοτείται από τη Μαλαισία και την Αυστραλία και δήλωσε ότι το αεροπλάνο θα εντοπιστεί.

Διαβάστε επίσης: Μαλαισία: Θέμα ημερών η ανεύρεση της μοιραίας πτήσης MH370