ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός κυανόκρανος του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Νεκρός κυανόκρανος του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Ο κυανόκρανος δέχτηκε επίθεση ενώ βρισκόταν σε αποστολή του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Ένας κυανόκρανος του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών σκοτώθηκε και οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση κατά της αποστολής του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ανακοίνωσε ο επικεφαλής της διεθνούς αποστολής στη χώρα.

Ο κυανόκρανος που σκοτώθηκε είναι ο πρώτος στρατιώτης της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ που χάνει τη ζωή του από τότε που τα Ηνωμένα Έθνη ανέλαβαν τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις στις 15 Σεπτεμβρίου.

«Αυτό το έγκλημα κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ, που είναι εδώ για να βοηθήσουν τους πολίτες της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτο και οι δράστες θα λογοδοτήσουν και θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη» ανέφερε ο Μπαμπακάρ Καγιέ επικεφαλής της διεθνούς αποστολής στη χώρα.

Η επίθεση σημειώθηκε στα περίχωρα της πρωτεύουσας Μπανγκούι, όπου η σεκταριστική βία που αναζωπυρώθηκε νωρίτερα προκάλεσε το θάνατο οκτώ ανθρώπων σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο.

Άλλοι 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Ερυθρού Σταυρού.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περίπου ένα εκατομμύριο έχουν εκτοπιστεί από τις συνεχιζόμενες εθνο-θρησκευτικές συγκρούσεις μεταξύ χριστιανικών και μουσουλμανικών πολιτοφυλακών.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Η δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία πρέπει να έχει την έγκριση του ΟΗΕ