ΚΟΣΜΟΣ

Ξαναβρήκε το σκύλο του χάρη σε πρωτοφανή κινητοποίηση

Ξαναβρήκε το σκύλο του χάρη σε πρωτοφανή κινητοποίηση

Ένα τσοπανόσκυλο ονόματι Τζάσπερ έσμιξε ξανά με τον ιδιοκτήτη του ύστερα από τετραήμερες έρευνες στο Σκάφελ Πάικ (το ψηλότερο βουνό στην Αγγλία στην περιοχή Λέικ Ντίστρικτ) τουλάχιστον 6.000 εθελοντών που πληροφορήθηκαν την εξαφάνισή του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του.

Μηνύματα χαράς από ολόκληρο τον κόσμο κατέκλυσαν μάλιστα το Διαδίκτυο μετά τον εντοπισμό του Τζάσπερ από την Ομάδα Διάσωσης του Όρους Γουέσντεϊλ.

«Πετάω στα σύννεφα ανακοινώνοντας την ασφαλή επιστροφή του καλύτερου φίλου μου Τζάσπερ. Είναι απλά η καλύτερη είδηση. Σας ευγνωμονούμε τόσο πολύ όλους εσάς», δήλωσε ο Νόλαν, στον οποίο οι διασώστες επέστρεψαν το σκύλο χθες Πέμπτη (6/11).

Ο Τζάσπερ χάθηκε ενώ έκανε τη συνηθισμένη βόλτα του με τον ιδιοκτήτη του το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής κι από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν οι αγωνιώδεις προσπάθειες του Νόλαν για τον εντοπισμό του: άνοιξε μέχρι και λογαριασμό στην ιστοσελίδα JustGiving, όπου συγκεντρώνονται χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μέχρι χθες το απόγευμα είχε συγκεντρώσει σχεδόν 32 χιλιάδες ευρώ…

Τα χρήματα αυτά διατέθηκαν για την κινητοποίηση της αστυνομίας, των σωστικών συνεργείων, των χειριστών ελικοπτέρων, των στρατιωτών που βρίσκονταν σε άδεια και όλων όσοι συμμετείχαν στις έρευνες, οι οποίοι ανήλθαν σε 6.000 άτομα!

Ανάμεσά τους ήταν κι η Αυστραλή Κάρι Μπέινς, η οποία συμμετείχε με την απλή ιδιότητα της… φιλόζωης.

«Γνωρίζετε κάποιον σε αυτή την περιοχή που θα μπορούσε να βοηθήσει τον Άνταμ;», έγραψε στη σελίδα της στο Facebook η επιχειρηματίας από το Σίδνεϊ και τέσσερις ημέρες αργότερα ανακοίνωσε, μέσα από το ίδιο μέσο, τη μεγάλη της χαρά που βρέθηκε ο Τζάσπερ.

Σχετικές ειδήσεις