ΚΟΣΜΟΣ

Μαντούρο: Πυρά στις ΗΠΑ προς εσωτερική κατανάλωση

Μαντούρο: Πυρά στις ΗΠΑ προς εσωτερική κατανάλωση

Με το βλέμμα στην καταρρέουσα δημοτικότητά του, ο Νικολάς Μαντούρο, μάζεψε τους υποστηρικτές του έναντι του... κοινού εχθρού, των ΗΠΑ, και εκτονώθηκαν όλοι μαζί, με πυρά "μια στο καρφί και μια στο πέταλο".

Ευθεία επίθεση στην αμερικανική κυβέρνηση αλλά και στον Ισπανό πρώην πρωθυπουργό Αθνάρ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαντούρο, κυρίως προς εσωτερική κατανάλωση, βλέποντας τη δημοτικότητά του να κατρακυλά.

Ο σοσιαλιστής ηγέτης που διαδέχθηκε πέρυσι τον Ούγκο Τσάβες μάζεψε χιλιάδες οπαδούς του σε μια μεγάλη συγκέντρωση στο Καράκας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη δρομολογούμενη επιβολή κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα προωθεί τροπολογία ώστε να μη χορηγείται βίζα και να παγώσουν οι καταθέσεις αξιωματούχων της Βενεζουέλας που κατηγορούνται για την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, την περασμένη χρονιά. Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία ενέκριναν ήδη την επιβολή του μέτρου.

Ευκαιρίας δοθείσης κι αφού έστρεψε τα πυρά του στον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι που ζήτησε την αποφυλάκιση κρατουμένου αντιπάλου του, ο Βενεζολάνος πρόεδρος αναφέρθηκε στον Χοσέ Μαρία Αθνάρ, αποκαλώντας τον «δολοφόνο». «Τα χέρια του είναι βαμμένα με αίμα», είπε ο Μαντούρο αναφερόμενος στη στήριξη που παρείχε η ισπανική κυβέρνηση στην υπό αμερικανική διοίκηση επέμβαση στο Ιράκ το 2003.

Κ. ΤΖΑΒΑΡΑ


(Πηγή: Reuters, Guardian)

Σχετικές ειδήσεις