ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Διώχνουν από χωριό 8χρονο φορέα του ιού HIV

Κίνα: Διώχνουν από χωριό 8χρονο φορέα του ιού HIV

Η αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο… Οι αρχές σε κινεζικό χωριό ξεκίνησαν εκστρατεία εναντίον ενός οκτάχρονου αγοριού που έχει προσβληθεί από τον ιό HIV.

Οι κάτοικοι του χωριού, μεταξύ των οποίων ο κηδεμόνας και ο παππούς του μικρού, έχουν μαζέψει 200 υπογραφές, ώστε να εκδιωχθεί το παιδί από το χωριό.

Ο Κουν Κουν, ένα 8χρονο αγόρι από ένα χωριό της νοτιοδυτικής επαρχίας Σετσουάν, μολύνθηκε από τον ιό HIV μέσω της μητέρας του, ανέφερε η εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία στον ιστότοπό της.

Αφού διαγνώστηκε ότι είναι φορέας του ιού το 2011, ο Κουν Κουν αποβλήθηκε από το σχολείο του και εξοστρακίστηκε από τους συγχωριανούς του, με έναν από αυτούς να τον αποκαλεί «ωρολογιακή βόμβα», ανέφερε η εφημερίδα.

Πάντως ο δήμαρχος του χωριού επεσήμανε ότι το αγόρι χαίρει των ίδιων δικαιωμάτων με τους υπόλοιπους κατοίκους και ότι η τοπική κυβέρνηση θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης στους χωρικούς.

Οι άνθρωποι στην Κίνα που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV και το AIDS αντιμετωπίζουν μεγάλες διακρίσεις και στιγματίζονται, ενώ κάποιες φορές ακόμη και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας αρνούνται να τους αγγίξουν.

Αν και η κινεζική κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή πολιτικές και νομοθεσίες με στόχο να σταματήσουν οι διακρίσεις σε βάρος των προσώπων αυτών, οι παρανοήσεις σχετικά με την ασθένεια κι, ως εκ τούτου, οι ακρότητες - όπως αποβολές από σχολεία ή ακόμη κι εγκατάλειψη παιδιών από τους γονείς τους - εξακολουθούν.

Σχετικές ειδήσεις