ΚΟΣΜΟΣ

«Η άρση του εμπάργκο θα αλλοιώσει την Κούβα»

«Η άρση του εμπάργκο θα αλλοιώσει την Κούβα»

Όσοι θέλουν να προλάβουν αναλλοίωτη την ομορφιά μιας χώρας που έχει παγώσει στο χρόνο, πρέπει να προλάβουν να ταξιδέψουν στην Κούβα,πριν γίνει ένας ανεξέλεγκτα δημοφιλής προορισμός, προειδοποιεί καναδική εταιρεία που οργανώνει κρουαζιέρες στη χώρα.

Εδώ και πολλές δεκαετίες, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί καθιστούν δύσκολο για τους Αμερικανούς να επισκεφθούν την Κούβα. Σε αντίθεση τους Καναδούς τουρίστες, οι οποίοι μπορούν ανεμπόδιστα να ταξιδεύουν στο νησί. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει, εφόσον αρθούν οι κυρώσεις από την Ουάσινγκτον.

Η καναδική εταιρεία Cuba Cruise σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι αναμένει να αυξηθούν κατακόρυφα οι κρατήσεις αυτήν την περίοδο, όσο η Κούβα δεν έχει ακόμη υποστεί την "αμερικανική εμπορευματοποίηση".

Όπως εξήγησε ο Ντάγκαλντ Γουελς, ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, η άφιξη περισσότερων τουριστών στην Κούβα θα οδηγήσει "σε οικοδόμηση και επενδύσεις και εκσυγχρονισμό (...) τα πράγματα που λείπουν σήμερα και στην ουσία καθιστούν την Κούβα έναν ιδιαίτερο προορισμό".

Οι Καναδοί σήμερα αποτελούν το 40% όλων των επισκεπτών της Κούβας. Δεκάδες απευθείας πτήσεις αναχωρούν κάθε εβδομάδα από καναδικές πόλεις με προορισμό την Αβάνα.

Ο Καναδάς, που διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με την Κούβα από το 1945, φιλοξένησε τις μυστικές συνομιλίες μεταξύ Αμερικανών και Κουβανών αξιωματούχων που οδήγησαν στα ιστορικά διαγγέλματα της Τετάρτης από τους ηγέτες των δύο χωρών, τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Ραούλ Κάστρο.

Σχετικές ειδήσεις