ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Μία νεκρή από έκρηξη βόμβας έξω από εστιατόριο

Ινδία: Μία νεκρή από έκρηξη  βόμβας έξω από εστιατόριο

Μία γυναίκα σκοτώθηκε και ένας ακόμη άνδρας τραυματίστηκε από έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας έξω από κατάμεστο εστιατόριο στην πόλη Μπενγκαλούρου (Μπανγκαλόρ) της Ινδίας, την Κυριακή (28/12).

Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα είναι μία 38χρονη, η οποία περνούσε έξω από το εστιατόριο, ενώ τραυματίστηκε από θραύσματα στο κεφάλι και στο λαιμό, καταλήγοντας λίγο μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. Από την άλλη, ο τραυματίας νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Σημειώνεται ότι η έκρηξη χαμηλής ισχύος σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης, το οποίο εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο από κόσμο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί ανάμεσα σε δύο γλάστρες κοντά στο εστιατόριο Coconut Grove.

Από την πλευρά του, ο επίτροπος της αστυνομίας Μ.Ν Ρέντι δήλωσε ότι μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

«Ουσιαστικά στόχευε στην πρόκληση πανικού και φόβου», ανέφερε στους δημοσιογράφους.

Λίγο μετά την έκρηξη, πάντως, η αστυνομία σήμανε συναγερμό στο Μουμπάϊ, το Νέο Δελχί και την Πούνε, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Στο μεταξύ, η Μπενγκαλούρου βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού από τότε που η αστυνομία συνέλαβε ένα μηχανικό που φέρεται ότι διαχειριζόταν φιλο-τζιχαντιστικό λογαριασμό στο Twitter, με δεκάδες χιλιάδες άτομα να τον ακολουθούν παγκοσμίως.

Μετά τη σύλληψη μάλιστα του Μεχντί Μασούρ Μπίσβας, η αστυνομία δέχτηκε απειλές για αντίποινα.

Εξάλλου, τουλάχιστον 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην Μπενγκαλούρου το 2013 για την οποία καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη…

Σχετικές ειδήσεις