ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Ανθρωποκυνηγητό για τη διπλή βομβιστική επίθεση

Λίβανος: Ανθρωποκυνηγητό για τη διπλή βομβιστική επίθεση

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της διπλής επίθεσης αυτοκτονίας του Σαββάτου με τους οκτώ νεκρούς, έχουν εξαπολύσει οι αρχές του Λιβάνου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν σήμερα έφοδο στη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας, όπου κρατούνται ισλαμιστές μαχητές.

Οι κρατούμενοι αντέδρασαν βάζοντας φωτιά σε στρώματα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματίες.

Οι ίδιες πηγές είπαν ότι η αστυνομία αναζητεί "απαγορευμένα αντικείμενα" στην Πτέρυγα Β της διαβόητης φυλακής Ρουμιέ, όπου κρατούνται ισλαμιστές μαχητές, ανάμεσά τους και μέλη της οργάνωσης Μέτωπο Αλ Νούσρα.

Οι κρατούμενοι έχουν πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα και πηγές ασφαλείας υποστηρίζουν ότι κάποιοι από αυτούς εμπλέκονται σε επιθέσεις κατά του κράτους.

Η διπλή επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σε καφέ αλαουιτικής συνοικίας στην Τρίπολη του Λιβάνου , είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 8 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 20 άλλων. υθύνη.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στη συνοικία Τζαμπάλ Μόχσεν, με ένα δεύτερο καμικάζι να ανατινάζεται ανάμεσα στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο μετά την πρώτη έκρηξη.

Την ευθύνη ανέλαβε αρχικά το Μέτωπο αλ Νούσρα, που συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου, η διπλή επίθεση πραγματοποιήθηκε από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Νοχάντ Ματσνούκ είπε ακόμη ότι αναμένει μεγαλύτερη αστάθεια στη χώρα εξαιτίας του εμφυλίου στη γειτονική Συρία. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι αρχές της χώρας ανακρίνουν κάποιους τζιχαντιστές από την Τρίπολη, που είναι μέλη της ίδιας οργάνωσης με τους δύο καμικάζι.

Εν τω μεταξύ, η ίδια οργάνωση (Μέτωπο Αλ Νούσρα), η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, απείλησε σήμερα ότι θα σκοτώσει τα μέλη των λιβανικών δυνάμεων ασφαλείας που κρατάει ομήρους από τον Αύγουστο ως αντίποινα στην έφοδο που πραγματοποίησε νωρίτερα η αστυνομία σε πτέρυγα της μεγαλύτερης φυλακής της χώρας όπου κρατούνται ισλαμιστές μαχητές.
"Ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στον Λίβανο, θα πληροφορηθείτε εκπλήξεις που αφορούν την τύχη των κρατουμένων μας", ανέφερε η οργάνωση στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ένοπλοι που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Αλ Νόσρα κρατούν ομήρους 24 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Λιβάνου τα οποία συνέλαβαν τον περασμένο Αύγουστο στην πόλη Αρσαλ στη λιβανική μεθόριο.

Τέσσερις από τους ομήρους αυτούς σκοτώθηκαν στη διάρκεια της κράτησής τους, παρά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τις λιβανικές αρχές για την απελευθέρωσή τους, και η οργάνωση σήμερα απειλεί με δράση κατά της ζωής των υπόλοιπων ομήρων ως αντίποινα στην έφοδο των αρχών στη φυλακή.

Σχετικές ειδήσεις