ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αστυνομικοί έστελναν ρατσιστικά μηνύματα για τον Ομπάμα

ΗΠΑ: Αστυνομικοί έστελναν ρατσιστικά μηνύματα για τον Ομπάμα

Τρεις αστυνομικοί αποτάχθηκαν, ενώ ένας τέταρτος παραιτήθηκε, μετά τη διαρροή βίντεο με ρατσιστικό περιεχόμενο στο οποίο πρωταγωνιστούσαν, αλλά και μεταξύ τους ανταλλαγή ρατσιστικών μηνυμάτων.

«Αυτοί οι τέσσερις αστυνομικοί αντάλλασσαν ρατσιστικά μηνύματα μεταξύ τους και με πρώην αστυνομικούς», δήλωσε ο Φρανκ Αμπερλι, επικεφαλής του τμήματος στο Φορτ Λούντερνταλ της Φλόριντα των ΗΠΑ. «Η συμπεριφορά τους είναι αδικαιολόγητη και δεν θα ανεχθούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό αυτό έρχεται σε μια ιδιαίτερα τεταμένη στιγμή όπου πολλές σκηνές βίας και δολοφονίες Αφροαμερικανών πολιτών από αστυνομικούς κατά τους τελευταίους μήνες έχουν προκαλέσει αναβίωση των φυλετικών εντάσεων, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων αλλά και πολυάριθμες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη χώρα.

Τα μηνύματα περιείχαν ρατσιστικές εκφράσεις και βίντεο που έστειλε ένας από τους αστυνομικούς σαν να ήταν το τρέιλερ μιας ταινίας. Εμφάνιζαν ένα πρόσωπο με λευκή κουκούλα της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν και φωτομοντάζ του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με χρυσά δόντια.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Φορτ Λούντερνταλ είπε ότι είχε αρχίσει η διερεύνηση αυτών των περιπτώσεων από πέρυσι, όταν έφτασε η καταγγελία σχετικά με τα μηνύματα.

Στην αρχή της έρευνας, τον Οκτώβριο, οι τέσσερις αστυνομικοί αποτάχθηκαν, δύο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ σε δύο ανατέθηκαν θέσεις γραφείου.

Σχετικές ειδήσεις