ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: 25 νεκροί και 398 τραυματίες από αεροπορικές επιθέσεις

Υεμένη: 25 νεκροί και 398 τραυματίες από αεροπορικές επιθέσεις

Τουλάχιστον 25 πολίτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 398 τραυματίστηκαν τη Δευτέρα, έπειτα από αεροπορική επίθεση σε βάσεις πυραύλων στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Σαμπά, το οποίο ελέγχεται από τους αντάρτες Χούτι.

Η έκρηξη που έγινε κοντά στο προεδρικό μέγαρο και σε πολλές πρεσβείες έσπασε τα παράθυρα κατοικιών σε ακτίνα χιλιομέτρων, σηκώνοντας ένα τεράστιο σύννεφο καπνού στον αέρα.

Η αεροπορική εκστρατεία επανειλημμένα έχει στοχεύσει τις εγκαταστάσεις της συνοικίας Φατζ Ατάν μαζί με άλλες στρατιωτικές βάσεις και αεροδρόμια στη Σαναά, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο ταξίαρχος Αχμέτ Ασέρι, ένας Σαουδάραβας εκπρόσωπος της εκστρατείας, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA ότι η επιχείρηση εισήλθε σε «νέα φάση».

«Η επόμενηφάση θα επικεντρωθεί στις κινήσεις της πολιτοφυλακής, στην προστασία των πολιτών και στην υποστήριξη της εκκένωσης και στην περίθαλψη», πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι βομβαρδισμοί που διαρκούν εδώ και τρεις εβδομάδες και στοχεύουν στρατιωτικές βάσεις σε ολόκληρη τη χώρα ολοκλήρωσαν το στόχο τους.

Η Σαουδική Αραβία ηγείται της συμμαχίας σουνιτικών αραβικών χωρών που βομβαρδίζουν τους σιίτες Χούτι, οι οποίοι βρίσκονται σε συμμαχία με το Ιράν.
Στο μεταξύ, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έστειλε ένα αεροπλανοφόρο και ένα καταδρομικό εξοπλισμένο με τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους στα ύδατα κοντά στην Υεμένη για να διεξάγουν θαλάσσιες επιχειρήσεις ασφάλειας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν.

Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έστειλε το αεροπλανοφόρο «USS Theodore Roosevelt» συνοδευόμενο από το καταδρομικό «USS Normandy» από τον Κόλπο στην Αραβική θάλασσα την Κυριακή.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου αρνήθηκε σχετικά δημοσιεύματα ότι τα πλοία είναι σε αποστολή να ανακόψουν ιρανικές αποστολές όπλων στην Υεμένη.

Σχετικές ειδήσεις