ΚΟΣΜΟΣ

Εξαφανίστηκαν τα κούγκαρ από τη Δύση και όχι δεν είναι αυτό που νομίζετε

Εξαφανίστηκαν τα κούγκαρ από τη Δύση και όχι δεν είναι αυτό που νομίζετε

Όσοι νομίζετε ότι μιλάμε για τις σέξι σαραντάρες μπορείτε να μείνετε ήσυχοι. Η εξαφάνιση αφορά τα πραγματικά κούγκαρ. Ναι ναι εκείνες τις μεγάλες γάτες που ζούσαν στον Καναδά και τη Βόρεια Αμερική και για πολλά χρόνια ήταν είδος προς εξαφάνιση.

Η υπηρεσία για την Προστασία των Άγριων Ζώων ανακοίνωσε πως τα κούγκαρ φεύγουν από τη λίστα με τα προς εξαφάνιση και υπό προστασία είδη και μπαίνουν πλέον σε αυτή με τα εξαφανισμένα. Η συστηματική εξόντωση των κούγκαρ από τους μετανάστες που ήρθαν από την Ευρώπη και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή έγινε τον 19ο αιώνα. Η τελευταία φορά που εθεάθη κούγκαρ στην περιοχή ήταν το 1938.

Για μια ακόμη φορά ο άνθρωπος διατάραξε μια ισορροπία και κατόρθωσε να εξαφανίσει ένα εκπληκτικό είδος άγριου ζώου από την περιοχή που αυτό ζούσε. Τα κούγκαρ μαζί με τα πούμα ήταν το βασικό είδος που ζούσε στις περιοχές της Βόρειας Αμερικής. Εκτός από το συστηματικό κυνήγι τους, βασικός λόγος για την εξαφάνισή τους ήταν και η αποψίλωση των δασών στα οποία ζούσαν και κυνηγούσαν.