ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: 12χρονο κορίτσι ανατινάχθηκε στην αγορά - 10 νεκροί

Νιγηρία: 12χρονο κορίτσι ανατινάχθηκε στην αγορά - 10 νεκροί

Ένα κοριτσάκι μόλις 12 ετών ζωσμένο με εκρηκτικά ανατινάχθηκε σε αγορά της βορειοανατολικής Νιγηρίας, συμπαρασύροντας στον θάνατο 10 ανθρώπους και τραυματίζοντας 30.

Η επίθεση αυτοκτονίας έγινε στην Γκούτζμπα, στην πολιτεία Γιόμπε. Η μικρή μπήκε στην αγορά και κατευθύνθηκε προς το τμήμα των δημητριακών. Ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί ενώ βρισκόταν ανάμεσα στους εμπόρους και τους πελάτες, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Η επίθεση αυτοκτονίας σημειώνεται μόλις μια μέρα μετά από άλλη επίθεση που έγινε επίσης από νεαρή καμικάζι σε σταθμό λεωφορείων που βρισκόταν δίπλα στην ιχθυαγορά του Μαϊντουγκούρι, της μεγαλύτερης πόλης της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Από την επίθεση αυτή έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 50.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τις δύο αυτές επιθέσεις αυτοκτονίας. Ωστόσο οι επιθέσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, από τις βιαιότητες της οποίας έχουν χάσει την ζωή τους περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι από το 2009, είχαν συχνά στόχο στο παρελθόν σταθμούς λεωφορείων και αγορές. Η οργάνωση αυτή χρησιμοποιούσε επίσης συχνά πολύ νεαρούς ανθρώπους για να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις της.

Σχετικές ειδήσεις