ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Γυναίκα-καμικάζι σκόρπισε τον θάνατο σε ψαραγορά

Νιγηρία: Γυναίκα-καμικάζι σκόρπισε τον θάνατο σε ψαραγορά

Νέα επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στο Μαϊντουγκούρι της Νιγηρίας από γυναίκα καμικάζι που χτύπησε σε ψαραγορά. Τουλάχιστον 20 οι νεκροί και περισσότεροι από 50 οι τραυματίες.

Η έκρηξη σημειώθηκε πολύ κοντά στην ψαραγορά της πόλης, στην οδό Μπάγκα, σύμφωνα με τον πολιτοφύλακα Ντανλάμι Ατζαοκούτα.

«Ακούσαμε μια πολύ ισχυρή έκρηξη τη στιγμή που ο κόσμος ετοιμαζόταν για την απογευματινή προσευχή. Προερχόταν από τον σταθμό των λεωφορείων δίπλα στην ψαραγορά. Είδα ανθρώπους να τρέχουν προς το σημείο της έκρηξης».

Η Μπόκο Χαράμ έχει βάλει κατ' επανάληψη στο στόχαστρό της σταθμούς λεωφορείων και πολυσύχναστες λαϊκές αγορές. Από τις αρχές του μήνα στο Μαϊντουγκούρι, το ιστορικό λίκνο της ισλαμιστικής οργάνωσης, έχουν σημειωθεί τέσσερις επιθέσεις, οι δύο εκ των οποίων ήταν επιθέσεις αυτοκτονίας.

«Έχουμε καταμετρήσει 20 πτώματα ενώ 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν», είπε ο Ατζαοκούτα, σύμφωνα με τον οποίο δράστης της επίθεσης ήταν μια γυναίκα που κρατούσε «μια κατσαρόλα μέσα στην οποία είχαν τοποθετηθεί τα εκρηκτικά».

Σχετικές ειδήσεις