ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε μετά τη σύλληψή της για οδική παράβαση η 28χρονη λέει η αστυνομία

ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε μετά τη σύλληψή της για οδική παράβαση η 28χρονη λέει η αστυνομία

Τα τραύματα που έφερε η σορός της νεαρής Αφροαμερικανής, η οποία βρέθηκε απαγχονισμένη μέσα στα κρατητήρια αστυνομικού τμήματος κομητείας του Τέξας όπου είχε οδηγηθεί μετά τη σύλληψή της για ασήμαντη τροχαία παράβαση, συμφωνούν με την εκδοχή της αυτοκτονίας, σύμφωνα με δηλώσεις του εισαγγελέα της κομητείας Γουόλερ.

Όπως προκύπτει από την νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό της, τα σημάδια στον λαιμό της 28χρονης Σάντρα Μπλαντ υποδηλώνουν ότι η νεαρή αυτοκτόνησε, δήλωσε ο εισαγγελέας Γουόρεν Ντίπρααμ.

Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι περίπου 30 χαρακιές στον αριστερό της καρπό ενδέχεται να προκλήθηκαν από την ίδια μερικές εβδομάδες πριν από τον θάνατό της στις 13 Ιουλίου, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της.

Στους καρπούς της έφερε και σημάδια τα οποία ενδεχομένως να προκλήθηκαν από τις χειροπέδες που της πέρασαν οι αστυνομικοί όταν την συνέλαβαν, είπε ο εισαγγελέας επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για "αμυντικά τραύματα", κάτι που διαπιστώνεται σε περιπτώσεις ανθρωποκτονίας.

Επιπλέον, κατά την νεκροτομή ανιχνεύτηκαν υψηλά επίπεδα μαριχουάνας, αλλά οι αρχές θα ζητήσουν τη διενέργεια περισσότερων εξετάσεων προκειμένου να διακριβωθεί πότε και τι ποσότητες του ναρκωτικού είχε καπνίσει ή καταπιεί η Μπλαντ, τόνισε ο εισαγγελέας.

Τις συνθήκες θανάτου της ερευνούν τόσο οι αρχές του Τέξας όσο και το FBI.

Χθες, ο σερίφης της κομητείας Γουόλερ δήλωσε ότι η Μπλαντ παραδέχτηκε στις σωφρονιστικές αρχές όταν οδηγήθηκε στα κρατητήρια ότι πέρυσι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και ότι βρισκόταν σε κατάθλιψη. Σύμφωνα με τον σερίφη, ωστόσο, οι αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία όταν η Μπλαντ μεταφέρθηκε στα κρατητήρια, έκριναν ότι δεν κινδύνευε να θέσει τέλος στη ζωή της και ότι δεν έδειχνε να έχει κατάθλιψη με βάση τις παρατηρήσεις τους και τις απαντήσεις της σε ερωτηματολόγιο.

Η οικογένειά της, πάντως, υποστηρίζει ότι η Μπλαντ δεν είχε αυτοκτονικές τάσεις κι ήταν ενθουσιασμένη που θα ξεκινούσε καινούργια δουλειά στο πανεπιστήμιο Prairie View. Παραδέχονται, πάντως, την ύπαρξη ανάρτησης στη σελίδα της 28χρονης στο Facebook στην οποία η ίδια έκανε λόγο για κατάθλιψη.

Από την πλευρά της, η αδελφή της, η Σάρον Κούπερ, υποστηρίζει ότι η 28χρονη δεν είχε λάβει ποτέ θεραπεία για κατάθλιψη, αλλά είχε αποβάλει τον Μάιο του 2014, την εποχή δηλαδή που σύμφωνα με τις απαντήσεις της στο ερωτηματολόγιο των σωφρονιστικών αρχών είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει με χάπια.

Οι αρχές του Τέξας έδωσαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα το βίντεο με τη σύλληψη της άοπλης Μπλαντ από λευκό αστυνομικό κατά τη διάρκεια οδικού ελέγχου ρουτίνας.

Οι εικόνες της σύλληψής της προέρχονται από την ενσωματωμένη κάμερα στο όχημα του λευκού αστυνομικού, ο οποίος αρχικά σταμάτησε τη νεαρή γυναίκα, επιπλήττοντάς της ότι δεν είχε βγάλει φλας, ενώ άλλαζε λωρίδα κυκλοφορίας.

Οι τόνοι ανεβαίνουν τότε μεταξύ του αστυνομικού και της οδηγού. Η νεαρή γυναίκα αρνείται να βγει από το αυτοκίνητό της. Ο αστυνομικός κραδαίνει κάτι που μοιάζει με taser, δηλαδή όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης, στη συνέχεια βγάζει δια της βίας τη γυναίκα από το αυτοκίνητό της, πριν της περάσει χειροπέδες.

Το περιστατικό συνεχίζεται κοντά στο αυτοκίνητο, αλλά εκτός του οπτικού πεδίου της κάμερας, ενώ ακούγονται κραυγές και ύβρεις της γυναίκας που κατηγορεί τον αστυνομικό ότι της χτύπησε το κεφάλι στο έδαφος.

Ο αστυνομικός κατηγορεί τη γυναίκα ότι τον χτύπησε και ότι προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή της.

Σχετικές ειδήσεις