ΚΟΣΜΟΣ

Πολλοί εναντίον ενός: Αστυνομικοί γρονθοκοπούν άοπλο και ακινητοποιημένο αφροαμερικανό (video)

Πολλοί εναντίον ενός: Αστυνομικοί γρονθοκοπούν άοπλο και ακινητοποιημένο αφροαμερικανό (video)

Το άκρον άωτον της αστυνομικής αυθαιρεσίας: Ομάδα αστυνομικών, με αναίτια δυσανάλογα σκληρό τρόπο, προσπαθεί να συλλάβει αφροαμερικανό σε πολυκατάστημα του Μπρούκλιν.

Όχι ένας, ούτε δύο: Τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί έχουν πέσει πάνω σε έναν άοπλο άνδρα, σε πολυκατάστημα του Μπρούκλιν. Παρότι δε φαίνεται να αντιδρά ή να τους απειλεί με κάποιον τρόπο, οι ένστολοι γρονθοκοπούν τον άνδρα ενώ ένας από αυτούς με το γόνατό του του πιέζει το πρόσωπο στο πάτωμα.

Μπροστά στο νέο καταφανές περιστατικό αστυνομικής ωμότητας, οι πολίτες αντιδρούν. Απηυδισμένοι πλησιάζουν τους αστυνομικούς φωνάζοντας και αξιώνοντας να σταματήσουν να βιαιοπραγούν κατά του ανυπεράσπιστου άνδρα.

Όσο, όμως, ο κόσμος αντιδρούσε, τόσο οι αστυνομικοί πολλαπλασιάζονταν. Σ’αυτούς που ασχολούνται με την σύλληψη του ανθρώπου, προστίθενται κι άλλοι που στήνουν έναν κλοιό περιφρούρησης γύρω από τους συναδέλφους τους, ώστε ο κόσμος να μη βλέπει και να μην πλησιάζει.

Ένας από τους πελάτες έχει την προνοητικότητα να καταγράψει το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο.

Το... αμάρτημα του 25χρονου Αλάντο Μπρισέτ ήταν πως προηγουμένως είχε διαπληκτισμό με υπάλληλο του πολυκαταστήματος για μία επιστροφή προϊόντος και αρνήθηκε να φύγει από το κατάστημα όταν του ζητήθηκε.

Το νέο αυτό περιστατικό αστυνομικού «λεονταρισμού» είναι ένα από τα πολλά των τελευταίων εβδομάδων και έχει προκαλέσει όχι μόνο σάλο στην αμερικανική κοινή γνώμη αλλά και προβληματισμό στις τάξεις της αστυνομίας.

Σχετικές ειδήσεις