ΚΟΣΜΟΣ

Αφήνει τον άνδρα και τα δύο παιδιά τους για να πάει να ζήσει στον... Άρη

Αφήνει τον άνδρα και τα δύο παιδιά τους για να πάει να ζήσει στον... Άρη

Η Sonia Van Meter είναι ένα 100 άτομα που προεπελέγησαν για την αποστολή Mars One που σκοπό έχει την ίδρυση της πρώτης, μόνιμης ανθρώπινης αποικίας στον Άρη, με αμφίβολα -ασφαλώς- αποτελέσματα.

«Είμαι ο σύζυγος αστροναύτη. Είμαστε ένα συνηθισμένο παντρεμένο ζευγάρι και κάνουμε μικρά βήματα κάθε φορά», σχολιάζει στο Texas Monthly ο σύντροφός της Jason Stanford, ο οποίος θα μείνει στη Γη, με τα δύο παιδιά που έχει από προηγούμενο γάμο

«Η απόφαση ήταν μεγαλύτερη από εμένα», λέει υπερασπιζόμενος τη σύντροφό του.

«Αυτό ήταν μεγαλύτερο από εμένα. Θέτει υπαρξιακά ερωτήματα πολύ πιο σημαντικά από το πόσο πολύ θα μου λείψει η Σόνια», λέει και συνεχίζει: «Αν επιτύχει στην αποστολή -τη δημιουργία μιας βιώσιμης αποικίας σε άλλο πλανήτη- θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία της ανθρωπότητας, επεκτείνοντας τα όριά μας πέρα από αυτό τον πλανήτη».

Ο Jason δηλώνει ότι η σύντροφός του έχει ερωτηθεί «πώς μπορεί να με εγκαταλείψει περισσότερες φορές από ό,τι όλοι οι άνθρωποι έχουν ερωτηθεί αν θέλουν και πατάτες με αυτό που παρήγγειλαν».

Η αποστολή Mars One θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2016, ενώ οι πρώτοι 4 άνθρωποι αναμένεται να κατοικήσουν στον πλανήτη το 2026. Από τότε και κάθε 2 χρόνια, θα προστίθενται 4 άτομα τη φορά.

Σχετικές ειδήσεις