ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Conference League: Ολυμπιακός και ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά στην τεράστια πρόκληση

Conference League: Ολυμπιακός και ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά στην τεράστια πρόκληση

Conference League: Να γίνει η δεύτερη ελληνική ομάδα στην ιστορία που θα συμμετάσχει σε ευρωπαϊκό τελικό ποδοσφαίρου, θέλει ο Ολυμπιακός που έχει ραντεβού με την ιστορία του απέναντι στην Άστον Βίλα.

Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το Conference League, η λογική της UEFA ήταν πως θα δώσει ευκαιρία σε ομάδες που δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι τέλους ειδικά στο Champions League. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί στη σύντομη ιστορία της διοργάνωσης και πλέον ο Ολυμπιακός και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση: Να γίνουν οι «ερυθρόλευκοι» μόλις η δεύτερη ελληνική ομάδα σε επίπεδο συλλόγων, που θα πάρει το εισιτήριο για ευρωπαϊκό τελικό!

Το είχε πετύχει πρώτη και τελευταία φορά ο Παναθηναϊκός το 1971 (Κύπελλο Πρωταθλητριών) κι από τότε οι μεγάλες επιτυχίες έφταναν μέχρι τα ημιτελικά. Ακόμη κι αν πρόκειται για την τρίτη σε δυναμική διοργάνωση της UEFA, οι Πειραιώτες έχουν ραντεβού με την ιστορία τους. Ήδη έχουν γράψει το όνομά τους με χρυσά γράμματα φτάνοντας στα ημιτελικά, αλλά η όρεξη δεν έχει κλείσει σε καμία περίπτωση.

Απόψε η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ καλείται να κάνει το αποφασιστικό βήμα. Στον δεύτερο ημιτελικό απέναντι στην Άστον Βίλα, ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να στείλει τους «χωριάτες»… σπίτι τους. Αποκλείοντας το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Η ελληνική ομάδα απέδειξε και με το παραπάνω πως μπορεί, επικρατώντας με 4-2 στην Αγγλία. Αποτέλεσμα που καλείται να διασφαλίσει για να πανηγυρίσει μαζί με τον κόσμο της μια τεράστια επιτυχία

Φυσικά θα είναι παράσημο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει κάποιες πορείες που μοιάζουν με φωτοβολίδα να αντιπαρατάξει στις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Κατά συνέπεια η πιθανή συμμετοχή του Ολυμπιακού σε έναν ελληνικό τελικό που θα διεξαχθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα αποτελεί τη σφραγίδα της επιστροφής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ανοίγοντας νέους ορίζοντες για το μέλλον.

Το έργο της ομάδας του Πειραιά μόνο εύκολο δεν είναι παρά το 4-2 του πρώτου ματς. Η Άστον Βίλα είναι «πληγωμένη» κι αυτό την καθιστά περισσότερο επικίνδυνη. Ο αγώνες δρόμου που έκανε ο Εμιλιάνο Μαρτίνες να είναι έτοιμος για απόψε, φανερώνει και το πώς αντιμετωπίζουν οι Άγγλοι την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Σε καμία περίπτωση δεν έρχονται με τη λογική πως είναι αποκλεισμένοι και κυνηγούν το θαύμα. Θέλουν να διεκδικήσουν κάθε πιθανότητα που έχουν.

Η ψυχή, η θέληση, το πάθος και η ενέργεια που θα δώσει η εξέδρα, είναι τα μεγάλα «όπλα» του Ολυμπιακού, πέρα απ’ την ποδοσφαιρική ικανότητα. Απόψε είναι η βραδιά των «ερυθρόλευκων» και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στις 22:00 αρχίζει το ματς που μπορεί να γραφτεί για πάντα στην ιστορία και να μνημονεύεται αιώνια. Το τεράστιο ματς θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απ’ το Cosmote Sport 2.