ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν γίνεται 63 - Πού γιόρτασε τα γενέθλιά του

Ο Πούτιν γίνεται 63 - Πού γιόρτασε τα γενέθλιά του

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν, ο πιο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας κλείνει σήμερα τα 63!

Στο Σότσι στο αγαπημένο του θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα γιόρτασε σήμερα τα 63α γενέθλιά του ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ συμμετείχε σε έναν αγώνα χόκεϊ επί πάγου και ενημερώθηκε επίσης για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε εικόνες όπου ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ενημέρωνε τον Πούτιν για τις επιδρομές που πραγματοποίησε η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας στη Συρία.

Κατόπιν ο Ρώσος ηγέτης πήρε μέρος σε έναν αγώνα χόκεϊ στον πάγο σε ένα γήπεδο που χρησιμοποιήθηκε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 και μάλιστα σκόραρε 7 φορές.

poutin xokei epi pagou

Το πλήθος δεν σταμάτησε να επευφημεί την ομάδα του Πούτιν, όπου συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Άμυνας και παλαίμαχοι αστέρες του αθλήματος.

Η ομάδα του επικεφαλής του ρωσικού κράτους επικράτησε της αντιπάλου της με σκορ 15-10.

Στην ομάδα των ηττημένων συμμετείχαν παλιοί φίλοι του Πούτιν, ανάμεσά τους ορισμένοι από τους ευπορότερους επιχειρηματίες της Ρωσίας.

Για μία ακόμη φορά ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε μια επίδειξη της καλής του φυσικής κατάστασης αλλά και της αγωνιστικότητάς του, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, απόδειξη ότι είναι ο κατάλληλος άνδρας που κυβερνά αυτήν την χώρα, όπως τουλάχιστον θέλει να δείξει το Κρεμλίνο.

Η γέννηση ενός ηγέτη

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν γεννήθηκε στο Λένινγκραντ στις 7 Οκτωβρίου του 1952. Ήταν το μοναχοπαίδι ενός βετεράνου πολέμου και μιας εργάτριας σε εργοστάσιο στις φτωχογειτονιές του Λένινγκραντ.

Μεγάλωσε σε ένα κοινόχρηστο διαμέρισμα που μοιράζονταν με άλλες δύο οικογένειες, κάτι που συνηθιζόταν εκείνη την εποχή.
Ως έφηβος, ο Πούτιν εργάστηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό του σχολείου του, όπου φέρεται να έπαιζε Beatles και άλλες δυτικές ροκ μπάντες. Μάλιστα, το αγαπημένο του τραγούδι είναι το Yesterday των Beatles.

Σε νεαρή ηλικία, στα 14, ξεκίνησε το τζούντο στο οποίο έγινε πρωταθλητής ενώ φοιτούσε στο πανεπιστήμιο, το 1974.

upl561537a3ce40e


Το 1989 όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου ο Πούτιν επέστρεψε πίσω στο Λένινγκραντ.

Τον Ιούνιο του 1991 έγινε Πρόεδρος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Αγίας Πετρούπολης και το 1994 πρώτος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Μάρτιο του 1997 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Εκτελεστικού Γραφείου του Προέδρου, ενώ το 1998 ορίστηκε Διοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας, διάδοχος της Επιτροπής της Κρατικής Ασφάλειας. Ένα χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο του 1999, ορίστηκε Πρωθυπουργός από τον Πρόεδρο Μπορίς Γιέλτσιν και τον Ιανουάριο του 2000, μετά από το ξαφνικό διάγγελμα παραίτησης του Γιέλτσιν, ορίστηκε προσωρινός Πρόεδρος. Το 2000 έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της Ρωσικής Δημοκρατίας και εξελέγη Πρόεδρος. Επίσης, στις 14 Μαρτίου 2004 επανεξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία.

Την 1η Οκτωβρίου 2007 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο να γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός.

Στις εκλογές αυτές, στις 2 Δεκεμβρίου του 2007 ο Πούτιν θριάμβευσε με ποσοστό άνω του 62% των ψήφων.

Στις προεδρικές εκλογές του 2012 κέρδισε ποσοστό άνω του 60% και ορκίστηκε ξανά στο ύπατο αξίωμα της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις