ΚΟΣΜΟΣ

Στο στόχαστρο αντιρατσιστικών οργανώσεων οι αντιαραβικές αποκριάτικες στολές των Amazon και Wal-Mart

Στο στόχαστρο αντιρατσιστικών οργανώσεων οι αντιαραβικές αποκριάτικες στολές των Amazon και Wal-Mart

Σφοδρές επικρίσεις δέχονται δύο κολοσσοί του λιανικού εμπορίου, η Amazon και το Wal-Mart, επειδή διαθέτουν προς πώληση μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων τους μια... "μύτη Άραβα σεΐχη" και μια παιδική στολή ισραηλινού στρατιώτη.

Οι "αποκριάτικες" στολές για τη γιορτή του Χάλογουιν εξόργισαν τους φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές αλλά και τις αντιρατσιστικές οργανώσεις, σε μια περίοδο μάλιστα που καταγράφονται καθημερινά βίαια επεισόδια στη Μέση Ανατολή.

Η στολή του ισραηλινού στρατιώτη, που πωλείται από το Wal-Mart στην τιμή των 27,44 δολαρίων, αποτελείται από ένα χακί παντελόνι, ένα γιλέκο που φέρει μια επιγραφή στα εβραϊκά, μια ζώνη και έναν μπερέ. Η γαμψή πλαστική μύτη, από την άλλη, "είναι τέλεια για να μεταμφιεστεί κανείς σε Άραβα σεΐχη", διαφήμιζε το κατάστημα.

Η Αμερικανοαραβική Επιτροπή Κατά των Διακρίσεων (ADC), μια οργάνωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών αραβικής καταγωγής, κατήγγειλε αυτες τις "ρατσιστικές, αντιαραβικές" στολές και ζήτησε εξηγήσεις από το Wal-Mart, το οποίο λίγες ώρες αργότερα απέσυρε τις δύο "στολές" από τον ιστότοπό του.

Ο όμιλος Amazon δέχεται επίσης τις ίδιες επικρίσεις επειδή εξακολουθεί να πουλάει τις δύο "στολές". Η μύτη πάντως ονομάζεται από το Amazon "μύτη σουλτάνου" και πωλείται έναντι 10,50 δολαρίων.

Σχετικές ειδήσεις