ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Τρόμος στην καρδιά της Ευρώπης

Βρυξέλλες: Τρόμος στην καρδιά της Ευρώπης

Δεκάδες έρευνες διεξάγονται στις Βρυξέλλες και τα γύρω προάστια για τον εντοπισμό υπόπτων σχετιζόμενων με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Την ίδια ώρα η καρδιά της Ευρώπης αγωνιά για την επόμενη μέρα...

ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΝEWSBOMB ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΕ «ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ» - ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΠΩΣ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΥΧΑΙΑ...

Της Γεωργίας Λινάρδου

Άνθρωποι που ξέρουν καλά πως κινούνται οι αρχές του Βελγίου, εξηγούν στο Newsbomb πως η αναβάθμιση της τρομοκρατικής απειλής από «3» σε «4» δεν έγινε τυχαία. Πέρα από την ενδεχόμενη πληροφόρηση για «τρομοκρατική επίθεση», αυτή η αναβάθμιση έδωσε το σινιάλιο στις αστυνομικές αρχές να προχωρήσουν σε έρευνες σε σπίτια υπόπτων, δίχως εισαγγελική εντολή.

Τις τελευταίες ώρες ένοπλοι άντρες πραγματοποιούν «μυστικές» εισβολές σε σπίτια και αυτοκίνητα ανθρώπων που θεωρούν ύποπτους ή έχουν κάποιες πληροφορίες γι' αυτούς.

Ο κύριος στόχος παραμένει η σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ ο οποίος καταζητείται λυσαλλέα ως ένας από τους πρωταγωνιστές του μακελειού στο Παρίσι. Σε θρίλερ, όμως, εξελίσσεται και η υπόθεση με την Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν την θεωρούμενη ως την πρώτη γυναίκα καμικάζι της Ευρώπης. Και αυτό το... θρίλερ, φαίνεται πως έχεις τις ρίζες του και στις Βρυξέλλες. Διόλου, λοιπόν, τυχαίος ήταν ο «κόκκινος συναγερμός».

Ο καταζητούμενος Αμπτεσλάμ ζούσε στις Βρυξέλλες για χρόνια. Οι αρχές τις τελευταίες ώρες έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» κάθε τι το οποίο είχε «συναναστροφή» με τον ίδιον ή με συγγενείς και φίλους του. Το ίδιο συμβαίνει και με την περίπτωση της «καμικάζι» Χάσνα. Τελικά ανατινάχθηκε ή όχι, όπως στην αρχή υποστήριξαν οι Γαλλικές αρχές και μετά αναθεώρησαν τις... διαρροές τους προς τον γαλλικό κα κατ' επέκταση τον διεθνή τύπο;

Οι πληροφορίες, αφ' ενός μεν παραμένουν ανεπιβεβαιώτες, αφ' ετέρου χαρακτηρίζονται από «σύγχυση». Το θέμα είναι πως μέχρι ώρας τίποτα ξεκάθαρο δε μπορούν να υποστηρίξουν δημόσια οι αρχές του Βελγίου, αλλά και της Γαλλίας.

Πως είναι η ζωή τις τελευταίες ώρες στις Βρυξέλλες;

«Στο δρόμο έχουν βγει τα τανκς και δε μπορούμε να πάμε ούτε σε παιδικά πάρτι!» περιγράφει μία Ελληνίδα που ζει χρόνια στις Βρυξέλλες και μίλησε στο Newsbomb. «Δεν κυριολεκτώ μιλώντας για τανκς, αλλά καταλαβαίνετε. Οι δρόμοι έχουν γεμίσει από αστυνομικούς και στρατό. Τίποτε άλλο δεν κινείται αυτήν την ώρα (η επικοινωνία μας έγινε 9 ώρα Ελλάδος). Μέχρι και τα υπόγεια φρεάτια άκουσα από ένα τοπικό μέσο πως σφραγίζουν»!

Γιατί το κάνουν αυτό;

Διότι εκτός των τρομοκρατικών επιθέσεων με «όπλα και εκρηκτικά», αυτό που τρέμουν σε Βέλγιο και Γαλλία είναι η επίθεση μέσω μόλυνσης των υδάτων με χημικά!!!

Αυτό το «τρομοκρατικό σενάριο», το τρέμουν εδώ και χρόνια στο Βέλγιο. Και δεν είναι η πρώτη φορά που σφραγίζουν τα φρεάτια υπό την απειλή μιας τέτοιας επίθεσης! Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 2009 εν όψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο (Ελευθεροτυπία: ΝΑΤΟ. Θα σβήσει 60 κεράκια στο Στρασβούργο που «οχυρώνεται» ενάντια στους τρομοκράτες των υδάτων!).

Έχει σημασία να επισημάνουμε πως η αναβάθμιση από «3» σε «4» της τρομοκρατικής απειλής ήρθε μερικές ώρες αφού καταδικάστηκαν στο Βέλγιο τέσσερις φερόμενοι ως τζιχαντιστές με 4 έως 7 χρόνια φυλάκισης και με κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Τρεις από αυτούς είχαν επιστρέψει στη Συρία το 2013 και δύο από αυτούς είχαν ξαναγυρίσει λίγους μήνες μετά, πίσω στο Βέλγιο (Brussels Times).

Επιπλέον, σύμφωνα με την L' Echo η οποία επικαλείται πηγές της Εισαγγελίας, από την αρχή του έτους, έχουν σχηματισθεί 275 δικογραφίες για υποθέσεις τρομοκρατίας έναντι 84 που ήταν το 2011!

Όλο αυτό συμβαίνει σε μία πόλη που είναι το σπίτι των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του αρχηγείου του ΝΑΤΟ.

Κλειστά κι ακίνητα!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Βελγική πρωτεύουσα, το Μετρό δεν θα κινηθεί μέχρι το μεσημέρι (15.00 μμ) της Κυριακής (22/11/2015) και αφού στο μεταξύ δεν υπάρξει νεώτερη εντολή από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Τα Μουσεία θα παραμείνουν κλειστά, τα μεγάλα πολυκαταστήματα το ίδιο. Ο Δήμαρχος της πόλης των Βρυξελλών Ιβάν Μάγιερ έκανε σύσταση το απόγευμα του Σαββάτου (21/11/2015) να κλείσουν μετά τις έξι το απόγευμα οι παμπ και τα εστιατόρια στο κέντρο της πόλης.

Γίνονται συστάσεις να μην χρησιμοποιούνται οι σιδηροδρομικοί σταθμοί. Στο αεροδρόμιο οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί. Στους δρόμους το ίδιο.

Είναι τέτοιος ο «φόβος» και ο «πανικός» που έχει μεταφερθεί στους πολίτες ώστε ακόμη και συγκεντρώσεις ή γιορτινές εκδηλώσεις σε σπίτια να αναβάλλονται, όπως μας μεταφέρον Έλληνες διπλωμάτες στο Βέλγιο.

«Είμαστε μια χαρά, αν εξαιρέσουμε το γεγονός πως είμαστε αποκλεισμένοι», μας περιγράφει ένας Έλληνας, κάτοικος των Βρυξελλών.

Η καρδιά της Ευρώπης είναι... αποκλεισμένη!

Σχετικές ειδήσεις