ΚΟΣΜΟΣ

«Το τραβήξαμε πολύ μακριά» εξομολογείται ο Αμπντεσλάμ – «Τρέμει» το Ισλαμικό Κράτος

«Το τραβήξαμε πολύ μακριά» εξομολογείται ο Αμπντεσλάμ – «Τρέμει» το Ισλαμικό Κράτος

Ο πλέον καταζητούμενος τζιχαντιστής που πήρε μέρος στις επιθέσεις που αιματοκύλησαν το Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου εξομολογήθηκε σε πολύ κοντινό του φίλο ότι το «τράβηξαν» πολύ μακριά και ότι φοβάται για αντίποινα του Ισλαμικού Κράτους στην οικογένειά του.

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Sun» φέρνει σήμερα στο «φως» τη σοκαριστική ομολογία του 26χρονου τζιχαντιστή Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που αιματοκύλησε την γαλλική πρωτεύουσα.

Καθώς ολόκληρη η Ευρώπη καταζητεί τον 26χρονο, φίλος του Αμπντεσλάμ υποστηρίζει ότι το βράδυ της Τρίτης , ο τζιχαντιστής τον συνάντησε και του εξομολογήθηκε ότι με τις επιθέσεις στο Παρίσι «Το πήγαμε πολύ μακριά».

Τέσσερις ημέρες μετά τα χτυπήματα στην «Πόλη του Φωτός» ο 26χρονος –που κρύβεται κάπου στο Βέλγιο –εκμυστηρεύτηκε σε στενό του φίλο ότι είναι συγκλονισμένος με όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής και ότι το τράβηξαν πολύ μακριά.

Ο ίδιος αποκαλύπτει ο τρομοκράτης ήταν σε πανικό και φοβάται ότι αν παραδοθεί το Ισλαμικό Κράτος θα κάνει κακό σε συγγενικά του πρόσωπα, καθώς δεν κατάφερε να φέρεις εις πέρας την αποστολή του.

Έτσι είναι σήμερα μεταμφιεσμένος;

01 20104032 0de5af 2570076a

Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε από τη γαλλικά αστυνομία δείχνει τον 26χρονο καταζητούμενο τζιχαντιστή με περούκα και γυαλιά, και πιστεύουν ότι έτσι κυκλοφορεί σήμερα.

Ο τρομοκράτης, σύμφωνα με τις αρχές, έχει αλλάξει και το όνομά του, χρησιμοποιώντας το Γασίν Μπαγκλί.

«Λυπάμαι που ο γιος μου δεν συνελήφθη ζωντανός»

Ο Όμαρ Αμπααούντ, πατέρας του Αμπντελχαμίντ, του Βέλγου τζιχαντιστή που σκοτώθηκε την Τετάρτη κατά την επέμβαση της γαλλικής αστυνομίας στο Σεν Ντενί και θεωρείται ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, «λυπάται» που ο γιος του «δεν συνελήφθη ζωντανός», δήλωσε σήμερα η δικηγόρος του.

«Θα ήθελε να ανακριθεί ο Αμπντελχαμίντ ώστε να κατανοήσει για ποιον λόγο οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη», δήλωσε η Ναταλί Γκαλάν σε δημοσιογράφους.

Η δικηγόρος διευκρίνισε ότι ρώτησε τον πελάτη της αν επιθυμεί να παραλάβει τη σορό του γιου του, όμως εκείνος «δεν της ζήτησε να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Όμαρ Αμπααούντ, που βρίσκεται αυτή την περίοδο στο Μαρόκο, «είναι σε βαθιά κατάθλιψη» και ζήτησε από τη Γκαλάν «να πλησιάσει τις γαλλικές αρχές» προκειμένου να μάθει νέα από τον άλλο του γιο, τον Γιούνες 15 ετών, τον οποίο ο Αμπντελχαμίντ οδήγησε στη Συρία στις αρχές του 2014, «για να μάθει αν είναι ακόμη ζωντανός».

«Ο πελάτης μου είναι εξαιρετικά ήρεμος, περίμενε ότι αυτό θα τελείωνε άσχημα. Δεν νιώθει παρά οργή και αποστροφή για τον γιο του, δεν ψάχνει και δεν έχει βρει καμία δικαιολογία για εκείνον», τόνισε η Γκαλάν.

Συνελήφθη στο Μαρόκο ο Γιασίν Αμπααούντ

Οι μαροκινές αρχές συνέλαβαν τον περασμένο μήνα τον Γιασίν Αμπααούντ, νεότερο αδελφό του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ --που θεωρείται εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι--, μετά την άφιξή του στη γενέτειρα του πατέρα του, το Αγκαντίρ, ανακοίνωσε σήμερα πηγή των μαροκινών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Γιασίν συνελήφθη τον περασμένο μήνα μετά την προσγείωση του αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευε στο Αγκαντίρ και έκτοτε κρατείται. «Κρατείται εδώ και περίπου ένα μήνα», δήλωσε η ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Δεν είναι σαφές αν ο νεότερος αδελφός του Αμπντελχαμίντ έχει σχέσεις με τον πυρήνα της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην Ευρώπη. Η πηγή δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη σύλληψη του Γιασίν.

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο 28χρονος τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης της γαλλικής αστυνομίας στο Σεν Ντενί, βόρειο προάστιο του Παρισιού.

Σχετικές ειδήσεις