ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Aπέλαση Γάλλου για την επίθεση σε εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι

Ισπανία: Aπέλαση Γάλλου για την επίθεση σε εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι

Η επίθεση στο παντοπωλείο πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες αφότου άλλοι ένοπλοι σκότωσαν 12 ανθρώπους στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα (18/04) ότι θα διατάξει την απέλαση στη Γαλλία ενός άνδρα ο οποίος φέρεται να προμήθευσε τα όπλα που χρησιμοποίησε ένας τζιχαντιστής για μια επίθεση το 2015 σε εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι.

Ο 27χρονος Γάλλος Αντουάν Ντενίβ, συνελήφθη μαζί με δύο άλλους άνδρες από τη Σερβία και το Μαυροβούνιο στις 12 Απριλίου κοντά στη Μάλαγα, στη νότια Ισπανία, και κατηγορείται για λαθρεμπόριο όπλων.

Ο Ντενίβ θα σταλεί σε κακουργιοδικείο στη Λιλ μέσα σε δέκα ημέρες προκειμένου να αντιμετωπίσει κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και λαθρεμπόριο όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών, ανέφερε στην απόφασή του το δικαστήριο.

Η επίθεση στο παντοπωλείο HyperCacher πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες αφότου άλλοι ένοπλοι σκότωσαν 12 ανθρώπους στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Ο Ντενίβ κατηγορείται ότι έφυγε από τη Γαλλία πολλές εβδομάδες μετά την επίθεση του Κουλιμπαλί στο παντοπωλείο. Δημιούργησε μια νέα βάση στη Μάλαγα όπου εξακολούθησε το λαθρεμπόριο όπλων χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα και ένα ευρωπαϊκό διαβατήριο με άλλο όνομα.

Αν και δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για τα όπλα που ο Ντενίβ φέρεται να προμήθευσε στον Κουλιμπαλί, ο τελευταίος έφερε δύο επιθετικά τουφέκια AK-47, δύο ημι-αυτόματα πιστόλια, 20 ράβδους δυναμίτη και ένα μαχαίρι μάχης όταν σκοτώθηκε.

Σχετικές ειδήσεις