ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο σιδηροδρομικό σταθμό του Όσλο

Συναγερμός στο σιδηροδρομικό σταθμό του Όσλο
Στην εκκένωση τμημάτων του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού του Όσλο, προχώρησαν οι νορβηγικές αρχές εξαιτίας ύποπτης αποσκευής, όπως μεταδίδει το...

Στην εκκένωση τμημάτων του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού του Όσλο, προχώρησαν οι νορβηγικές αρχές εξαιτίας ύποπτης αποσκευής, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο NTB.


Όπως αναφέρει ο Reuters, στο σταθμό έχουν μεταβεί πυροτεχνουργοί. Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του σταθμού, όλα τα δρομολόγια τρένων και λεωφορείων έχουν ακυρωθεί μέχρι νεωτέρας. Όπως αναφέρει ο ίδιος, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, η αστυνομία δεν αφήνει κανέναν να μπει μέσα στο σταθμό.

Σύμφωνα με το νορβηγικό πρακτορείο, προφανώς κάποιος τοποθέτησε την ύποπτη αποσκευή μέσα σε ένα λεωφορείο με προορισμό το αεροδρόμιο, κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή 19 και μετά έφυγε.

Όπως αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters, ο σταθμός είναι περικυκλωμένος από αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της πυροσβεστικής και ότι μια μεγάλη έκταση στη νότια πλευρά του σταθμού, δίπλα στο ξενοδοχείο Thon Hotel Opera, έχει αποκλειστεί. Ωστόσο όπως δηλώνει εργαζόμενος του ξενοδοχείου, δεν έχουν λάβει ακόμη οδηγίες για εκκένωση από την αστυνομία.

Στο μεταξύ η νορβηγική αστυνομία χαρακτήρισε ως εσφαλμένο το συναγερμό που είχε σημάνει για την αναζήτηση ενός άνδρα, ο οποίος ταυτίζεται με τον Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ. "Αυτή η υπόθεση δεν σχετίζεται με τα συμβάντα της Παρασκευής, πρόκειται για ένα δελτίο Τύπου που στάλθηκε κατά λάθος. Πρόκειται για μια αστυνομική επιχείρηση ρουτίνας" αναφέρει στο Reuters, αξιωματούχος της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία απλά ήθελε να συλλάβει έναν άνδρα ο οποίος πάσχει από ψυχική νόσο και δεν συνδέεται με τον Μπρέιβικ.