Διαψεύδουν οι Ταλιμπάν το μήνυμα του νέου ηγέτη τους

Διαψεύδουν οι Ταλιμπάν το μήνυμα του νέου ηγέτη τους

Οι Ταλιμπάν θα ξεκινήσουν έρευνα για να διαπιστώσουν ποιος έδωσε το ηχητικό μήνυμα στους δημοσιογράφους

Ο επίσημος εκπρόσωπος των Ταλιμπάν διέψευσε ότι έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα ένα ηχητικό μήνυμα προερχόμενο από τον νέο ηγέτη της οργάνωσης, τονίζοντας ότι η φωνή που ακούγεται να δηλώνει ότι δεν θα ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν δεν είναι του Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, δύο διοικητές των Ταλιμπάν έδωσαν το ηχητικό μήνυμα σε δημοσιογράφους λέγοντάς τους ότι πρόκειται για επίσημη ανακοίνωση. Ο ένας από τους διοικητές υποστήριξε ότι έλαβε το μήνυμα απευθείας από τον Ζαμπιμπουλάχ Μουτζάχιντ, τον επίσημο εκπρόσωπο των Ταλιμπάν ο οποίος νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι νέος ηγέτης της οργάνωσης, μετά τον θάνατο του μουλά Αχτάρ Μανσούρ, αναλαμβάνει ο Αχουντζάντα.

Ο Μουτζάχιντ, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε από τον επίσημο λογαριασμό του διέψευσε ότι το ηχογραφημένο μήνυμα προέρχεται από αυτόν.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το πρακτορείο ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι οι Ταλιμπάν θα ξεκινήσουν έρευνα για να διαπιστώσουν ποιος έδωσε το ηχητικό μήνυμα στους δημοσιογράφους.