ΚΟΣΜΟΣ

Εκτοξεύθηκαν κατά 500% οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα

Εκτοξεύθηκαν κατά 500% οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα

Ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα έχει εκτιναχθεί στα ύψη κατά περισσότερο από 500%, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ρωσικής Ομοσπονδίας Τουρ Οπερέιτορς την Παρασκευή (27/5).

Συνολικά 10.000 Ρώσοι ταξιδιώτες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το Μάρτιο, καταγράφοντας αύξηση 523,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Επίσης, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο, 20.000 Ρώσοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα, γεγονός που σημαίνει αύξηση 135% σε σχέση με το 2015.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Ρωσική Ένωση, υπολογίζεται ότι οι Ρώσοι τουρίστες ξόδεψαν σχεδόν €8.000.000 στην Ελλάδα κατά το μήνα Μάρτιο, 180% αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

Είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον των Ρώσων για διακοπές στην Ελλάδα, που στα τέλη Απριλίου η Ρωσική Ένωση Τουριστικής Βιομηχανίας ανέφερε ότι το Ελληνικό Προξενείο στη Μόσχα δέχθηκε αριθμό-ρεκόρ αιτήσεων θεώρησης βίζας από Ρώσους που επιθυμούσαν να ταξιδέψουν στη χώρα μας για διακοπές τον Μάιο.

Το αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα έρχεται εν μέσω απαγόρευσης της Μόσχας στις πτήσεις προς την Τουρκία και την Αίγυπτο, δύο κάποτε ιδιαίτερα δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί για τη Ρωσία.

Source: TheΜoscowTimes.com

Σχετικές ειδήσεις