ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Πέντε οι νεκροί από τη νέα βομβιστική επίθεση με 500 κιλά εκρηκτικά (video)

Τουρκία: Πέντε οι νεκροί από τη νέα βομβιστική επίθεση με 500 κιλά εκρηκτικά (video)

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από τη νέα βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην Τουρκία, στοιχίζοντας τη ζωή σε δύο αστυνομικούς και τρεις πολίτες.

Σύμφωνα μάλιστα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι δύο αστυνομικοί ήταν γυναίκες, ενώ η μία από αυτές ήταν έγκυος έξι μηνών.

Παράλληλα, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, όπως άλλωστε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το χθεσινό (7/6) χτύπημα σε ιστορική συνοικία της Κωνσταντινούπολης, «βλέπει» πίσω από το νέο μακελειό το PKK.

«Ο δράστης της επίθεσης αυτής είναι η φονική οργάνωση ΡΚΚ (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν). Αυτό δε μας εκπλήσσει. Ο κύκλος τους στενεύει. Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι σκληρός και απαιτεί αποφασιστικότητα. Υπάρχουν δολοφόνοι μεταμφιεσμένοι σε ανθρώπους μπροστά και πίσω μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιλντιρίμ, ο οποίος επισκέφθηκε τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη τραυματίες της χθεσινής επίθεσης σε ιστορική συνοικία της πόλης.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNN-Türk, όχημα γεμάτο εκρηκτικά προσπάθησε να παραβιάσει οδόφραγμα ασφαλείας έξω από το αστυνομικό τμήμα στην επαρχία Μάρντιν της νοτιοανατολικής πόλης Μίντγιατ, προτού αστυνομικοί ανοίξουν πυρ εναντίον του οδηγού ο οποίος φέρεται να πυροδοτούσε εκείνη τη στιγμή το βομβιστικό μηχανισμό.

Μετά την έκρηξη ξέσπασε πυρκαγιά, ενώ σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε παρακείμενα κτίρια.

«Ευτυχώς τα μέτρα ασφαλείας επέτρεψαν να αποφευχθεί ένας ακόμη μεγαλύτερος απολογισμός», δήλωσε ο Γιλντιρίμ κάνοντας λόγο για «πολύ μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών» που σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα «αγγίζει» τα 500 κιλά!

«Ο λαός μας πρέπει να ξέρει ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ισχυρή», πρόσθεσε.

Η πόλη Μίντγιατ, περίπου 50 χλμ. βορείως των συριακών συνόρων, βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ κατοικείται κυρίως από Κούρδους.

Το ΡΚΚ άρχισε εκ νέου πέρυσι το καλοκαίρι τον ένοπλο αγώνα κατά της κεντρικής κυβέρνησης, μετά την αποτυχία δύο χρόνων ειρηνευτικών συνομιλιών με την Άγκυρα. Σφοδρές συγκρούσεις άρχισαν έκτοτε στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Σχετικές ειδήσεις