ΚΟΣΜΟΣ

«Το ΝΑΤΟ να βρίσκεται σε επιφυλακή για τη Λιβύη»

«Το ΝΑΤΟ να βρίσκεται σε επιφυλακή για τη Λιβύη»
Η νίκη των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη δεν έχει επιτευχθεί και το ΝΑΤΟ παραμένει σε επιφυλακή και θα ολοκληρώσει την αποστολή του, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος...

Η νίκη των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη δεν έχει επιτευχθεί και το ΝΑΤΟ παραμένει σε επιφυλακή και θα ολοκληρώσει την αποστολή του, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

«Τόνισα ήδη χθες ότι η νίκη δεν έχει επιτευχθεί. Το καθεστώς βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, αλλά υπάρχουν ακόμα θύλακες αντίστασης. Το ΝΑΤΟ πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή για να ολοκληρώσει την αποστολή του», πρόσθεσε ο Ζιπέ.

Σύμφωνα με τον Ζιπέ, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ελέγχει σχεδόν το σύνολο της χώρας και ένα μεγάλο τμήμα της πρωτεύουσας Τρίπολης.

Τ έλος ο Ζιπέ επισήμανε πως η Γαλλία πρότεινε να μετονομαστεί η Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη σε "ομάδα φίλων της Λιβύης" και επανέλαβε την γαλλική πρόταση για συνάντηση στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι δεκάδες στρατιώτες των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με Λίβυους αντικαθεστωτικούς, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει πού σημειώθηκαν οι συγκρούσεις.