Απίστευτη ανακάλυψη στο Ιράν: Είναι αυτές οι αρχαιότερες τοιχογραφίες του κόσμου;

Απίστευτη ανακάλυψη στο Ιράν: Είναι αυτές οι αρχαιότερες τοιχογραφίες του κόσμου;
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε μια απίστευτη ανακάλυψη προχώρησε ο Ιρανός αρχαιολόγος, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται τουλάχιστον, Dr Mohammed Naserifard.

Ο αρχαιολόγος πιστεύει ότι ανακάλυψε σε σύμπλεγμα βράχων έξω από την πόλη Khomeyn στο δυτικό Ιράν τις αρχαιότερες τοιχογραφίες στον πλανήτη. Από το 2002 ο Dr Naserifard φαίνεται πως έχει προχωρήσει στην ανακάλυψη 50.000 αρχαίων τοιχογραφιών και συμβόλων. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα του είναι η τοιχογραφία ενός ελαφιού, το οποίο χρονολογείται πριν από 4.000 χρόνια.

drawning2

Ωστόσο, οι κυρώσεις των Αμερικανών στους Ιρανούς επιστήμονες δυσκολεύουν το έργο τους, καθώς γίνεται πιο δύσκολη η χρήση των σωστών εργαλείων που θα οδηγήσουν στην χρονολόγηση των συμβόλων.

Ο ίδιος ο Dr Naserifard, δήλωσε πολύ ενθουσιασμένος γι’αυτήν την ανακάλυψη και πρόσθεσε ότι αυτές οι τοιχογραφίες αποτελούν απόδειξη πως οι άνθρωποι είχαν αρχίσει να αναπτύσσουν μια στοιχειώδη αίσθηση τέχνης πριν φύγουν από τη Μέση Ανατολή, «ήμουν τόσο ενθουσιασμένος, το να βρεις αυτά είναι σαν να βρίσκεις έναν θησαυρό. Αλλά οι κυρώσεις μας έχουν στερήσει την απαραίτητη τεχνολογία. Ελπίζουμε πως σύντομα θα φέρουμε την τεχνολογία που χρειάζεται στο Ιράν και θα αποκτήσουμε περισσότερο ακριβείς και επιστημονικές πληροφορίες για τα σχέδια».

PHOTO GALLERY