ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ισπανοί θέλουν να γυρίσουν τα ρολόγια τους μια ώρα πίσω… λόγω Φράνκο

Οι Ισπανοί θέλουν να γυρίσουν τα ρολόγια τους μια ώρα πίσω… λόγω Φράνκο

Να γυρίσει τα ρολόγια της χώρας μία ώρα πίσω, ανατρέποντας μία απόφαση που είχε ληφθεί από τον δικτάτορα Φράνκο, φαίνεται ότι εξετάζει η κυβέρνηση της Ισπανίας.

Σύμφωνα με την Guardian, η Ισπανία βρισκόταν αρχικά στη ζώνη ώρας Γκρίνουιτς, μαζί με τη Βρετανία και την Πορτογαλία καθώς βρίσκονται γεωγραφικά στον ίδιο μεσημβρινό. Όμως, ο Φράνκο άλλαξε την ώρα, μετακινώντας τους δείκτες μία ώρα μπροστά, προκειμένου να είναι στην ίδια ώρα με τη Γερμανία του Χίτλερ.

Η υπουργός Εργασίας της Ισπανίας, Fátima Báñez, δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι θα ήθελε το ωράριο στη χώρα να συντονιστεί με την υπόλοιπη Ευρώπη. «Θέλουμε οι εργάσιμες μέρες μας να λήγουν στις 6 το απόγευμα, και για να το πετύχουμε αυτό, θα εργαστούμε για μία συμφωνία με εκπροσώπους εταιριών και συνδικάτων», είπε.

Οι υποστηρικτές της αλλαγής σημειώνουν πως αυτό θα βελτίωνε την αδύναμη παραγωγικότητα της Ισπανίας και θα επέτρεπε μία καλύτερη ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Λόγω της απόφασης Φράνκο, οι Ισπανοί σε σχέση με τη γεωγραφική θέση της χώρας, εργάζονται πιο πολλές ώρες και μέχρι πιο αργά το απόγευμα, από ό,τι οι εργαζόμενοι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σχετικές ειδήσεις