ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στη Γερμανία: Δωδεκάχρονος επίδοξος τρομοκράτης με βόμβα στην τσάντα του

Σοκ στη Γερμανία: Δωδεκάχρονος επίδοξος τρομοκράτης με βόμβα στην τσάντα του

Μια τσάντα αφημένη σε πολυσύχναστο σημείο της πόλης Λούντβιχσχαφεν, η οποία έχει μεγάλη ελληνική κοινότητα, σήμανε συναγερμό στη γερμανική αστυνομία.

Ένα δωδεκάχρονο παιδί, Γερμανός ιρακινής καταγωγής επιχείρησε να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε χριστουγεννιάτικη υπαίθρια αγορά στο Λούντβιχσχαφεν, μια πόλη που βρίσκεται στη δυτική Γερμανία.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Focus, επικαλούμενο δικαστικές πηγές και πηγές ασφαλείας, στις 26 Νοεμβρίου, ο ύποπτος άφησε σε χριστουγεννιάτικη αγορά ένα σακίδιο, το οποίο περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με καρφιά αλλά ο μηχανισμός δεν εξερράγη λόγω προβλήματος του πυροκροτητή.

Επισκέπτης της αγοράς κάλεσε την αστυνομία όταν ανακάλυψε το σακίδιο αφημένο στο έδαφος και πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό.

Το αγόρι, το οποίο έχει γεννηθεί στη συγκεκριμένη πόλη το 2004, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη από την αστυνομία και σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι «βαθιά ριζοσπαστικοποιημένος» και φέρεται να έχει στρατολογηθεί από μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Κρατείται σε κέντρο ανηλίκων ενώ η ομοσπονδιακή εισαγγελία έχει αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση.

Σχετικές ειδήσεις