ΚΟΣΜΟΣ

Αύξηση του αριθμού των φτωχών στην Γαλλία

Αύξηση του αριθμού των φτωχών στην Γαλλία
Σύμφωνα, με μελέτη του Γαλλικού Ινστιτούτου Στατιστικής, η αναλογία των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας...

Σύμφωνα, με μελέτη του Γαλλικού Ινστιτούτου Στατιστικής, η αναλογία των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και δει με λιγότερα από 954 ευρώ το μήνα, αυξήθηκε το 2009 φτάνοντας το 13,5% του πληθυσμού που ζει στη μητροπολιτική Γαλλία.

«Για την αύξηση του αριθμού των φτωχών ευθύνεται κυρίως η ανεργία που προκλήθηκε από την οικονομική κρίση», η οποία ξέσπασε το 2008, επισημαίνει το Insee.

Συγκεκριμένα, η μελέτη αυτή επιβεβαιώνει τις ανισότητες ανάμεσα στους Γάλλους που έχουν μέτρια εισοδήματα και τους πιο ευκατάστατους. Το ετήσιο εισόδημα του 10% αυτών που έχουν μέτρια εισοδήματα είναι χαμηλότερο των 10.410 ευρώ το χρόνο και έχει μειωθεί κατά 1,1% από το 2008.

Από την άλλη πλευρά, το ετήσιο εισόδημα του 10% των πιο ευκατάστατων έχει αυξηθεί κατά 0,7% και είναι τουλάχιστον 35.840 ευρώ το χρόνο.

«Οι επιπτώσεις της κρίσης είναι ορατές σε όλα τα νοικοκυριά, αλλά είναι οι μέτρια αμειβόμενοι που πλήττονται περισσότερο», καταλήγει το Insee.