ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνονται οι νεκροί στη Νιγηρία

Αυξάνονται οι νεκροί στη Νιγηρία
Τη ζωή σε 23 ανθρώπους, 11 εκ των οποίων ήταν εργαζόμενοι του ΟΗΕ, στοίχισε η επίθεση αυτοκτονίας εναντίον της έδρας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην...

Τη ζωή σε 23 ανθρώπους, 11 εκ των οποίων ήταν εργαζόμενοι του ΟΗΕ, στοίχισε η επίθεση αυτοκτονίας εναντίον της έδρας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Αμπούτζα της Νιγηρίας την 26η Αυγούστου, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός αναθεωρώντας εκ νέου τον απολογισμό των θυμάτων.


«Ο απολογισμός είναι 23 νεκροί: 11 μέλη του ΟΗΕ --10 νιγηριανοί και μια Νορβηγίδα--, εννιά μη-μέλη του ΟΗΕ και τρεις άνθρωποι που δεν έχουν αναγνωριστεί», ανέφερε ο οργανισμός σε ανακοινωθέν του.


Διευκρίνισε ότι 26 τραυματίες συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και κλινικές στην Αμπούτζα, ενώ δώδεκα τραυματίες σε πολύ σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκαν στη Νότια Αφρική.


«Σε ορισμένες περιπτώσεις η προσπάθεια αναγνώρισης συνεχίζεται, όπως και η επιτόπια έρευνα», ανέφερε ο ΟΗΕ, εξηγώντας ότι μεταξύ των θυμάτων που δεν ήταν μέλη του οργανισμού βρίσκονταν εργαζόμενοι του τομέα της καθαριότητας, ιδιωτικοί φρουροί και επισκέπτες.


Ένας άνδρας που είπε πως μιλά εξ ονόματος της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ διεκδίκησε την ευθύνη για την επίθεση την Παρασκευή. Ο ισχυρισμός δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή και η αστυνομία συνεχίζει να εξετάζει και άλλα ενδεχόμενα.