ΚΟΣΜΟΣ

Κόρη μεταναστών στο τιμόνι της Νέας Νότιας Ουαλίας

Κόρη μεταναστών στο τιμόνι της Νέας Νότιας Ουαλίας

Σημαντικά έργα υποδομής για την Πολιτεία, ισχυρή οικονομία, αλλά και αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος, είναι οι βασικές προτεραιότητες της νέας πρωθυπουργού της Νέας Νότιας Ουαλίας Gladys Berejiklian.

Η κ. Berejiklian εξελέγη ομόφωνα αρχηγός του Φιλελεύθερου Κόμματος της Πολιτείας της και ορκίστηκε πρωθυπουργός.

Η ίδια, που είναι αρμενικής καταγωγής και η 45η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, είναι συγχρόνως και η πρώτη Φιλελεύθερη γυναίκα πρωθυπουργός τόσο της μεγαλύτερης αυστραλιανής Πολιτείας όσο και όλης της χώρας.

Υπαρχηγός του πολιτειακού Φιλελεύθερου κόμματος της Νέας Νότιας Ουαλίας είναι ο Dominic Perrottet, ο οποίος αναμένεται να είναι ο νέος θησαυροφύλακας μετά τον ανασχηματισμό.

Μετά την ορκωμοσία της, η νέα πρωθυπουργός είπε ότι είναι κόρη μεταναστών, αλλά αν και γεννήθηκε η ίδια στην Αυστραλία όταν πήγαινε στον παιδικό σταθμό δεν ήξερε καν Αγγλικά. Της δόθηκαν όμως ευκαιρίες να εξελιχθεί.

Η ίδια υποσχέθηκε τώρα ότι θα προσπαθήσει τις ευκαιρίες που είχε να τις έχει και κάθε πολίτης της Πολιτείας της.

«Θα πρέπει να γίνει πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου της Νέας Νότιας Ουαλίας» ενώ δεν παρέλειψε να υπερασπιστεί το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης.

«Οφείλω τη μόρφωσή μου στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και θα το υπερασπιστώ με όλες μου τις δυνάμεις» υπογράμμισε.

Η κ. Berejiklian εξελέγη αρχηγός του Φιλελεύθερου Κόμματος Νέας Νότιας Ουαλίας και ανέλαβε πρωθυπουργός της ίδιας Πολιτείας μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Μάικ Μπερντ από το αξίωμα.

πηγη Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις