Γαλλία: Ο Φιγιόν ζήτησε συγγνώμη αλλά δεν παραιτήθηκε για το Penelope Gate

Γαλλία: Ο Φιγιόν ζήτησε συγγνώμη αλλά δεν παραιτήθηκε για το Penelope Gate

Ανακοίνωσε νέο ξεκίνημα στην προεκλογική του εκστρατεία.

Ο Φρανσουά Φιγιόν όχι μόνο δεν παραιτήθηκε όπως απαιτούσαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, αλλά ανακοίνωσε πως από σήμερα ξεκινά νέα προεκλογική εκστρατεία.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με τη σημαία της Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν, πέρασε στην αντεπίθεση τονίζοντας ότι η συνεργασία του με τη σύζυγο και τα παιδιά του ήταν απόλυτα νόμιμη και τα χρήματα που έλαβαν δηλωμένα και φορολογημένα, αναγνωρίζοντας ωστόσο η πρακτική της πρόσληψης συγγενών είναι λάθος και αποδοκιμάζεται από τον γαλλικό λαό. Μάλιστα για το τελευταίο, ο κ. Φιγιόν ζήτησε συγγνώμη.

«Υπάρχουν πρακτικές από το παρελθόν στην πολιτική ζωή που δεν είναι πλέον αποδεκτές» αναγνώρισε ο Γάλλος πολιτικός, ενώπιον 200 δημοσιογράφων, κάνοντας λόγο για μια «συνεργασία εμπιστοσύνης που σήμερα εγείρει υποψίες».

Στις αιτιάσεις περί «αργομισθίας», επιβεβαίωσε ότι ο μισθός της συζύγου του Πενέλοπι «ήταν απόλυτα δικαιολογημένος».

«Παρέμεινε σε αυτήν την θέση για 15 χρόνια λαμβάνοντας κατά μέσον όρο μηνιαίο μισθό ύψους 3.677 ευρώ καθαρά. Ένας μισθός που δικαιολογείται απόλυτα για μια εργαζόμενη κάτοχο πτυχίου νομικής και φιλολογίας» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Αναφερόμενος σε μια τηλεοπτική συνέντευξη της Πενέλοπι Φιγιόν, όπου η σύζυγός του, μιλώντας στα αγγλικά, έλεγε ότι δεν υπήρξε ποτέ «βοηθός» του, ο Φρανσουά Φιγιόν υπογράμμισε ότι εκείνη δεν «υπήρξε ποτέ υφισταμένη του». «Ήταν πάντα, κυρίως και πάνω απ’ όλα επαγγελματική μου σύντροφος και συνεργάτιδά μου» τόνισε.

«Η Πενέλοπι δεν επιδίωξε ποτέ να διαδραματίσει ρόλο μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας. Ενεργούσε με διακριτικότητα» συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι «ο τρόπος που λειτουργεί ήταν αξιοπρεπής».

«Είμαι ειλικρινής. Αυτή η κατηγορία έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία» επανέλαβε διαβεβαιώνοντας ότι «εργάστηκα για την χώρα μου χωρίς να παραβιάζω το νόμο». Κατήγγειλε επιπλέον το «λιντσάρισμα από τα ΜΜΕ».

Τονίζοντας ότι θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν τον Απρίλιο και τον Μάιο, ο Φρανσουά Φιγιόν είπε: «Μια νέα εκστρατεία ξεκινά απόψε». «Είμαι ο μοναδικός υποψήφιος που μπορεί να επιτύχει την εθνική ανάκαμψη» υπογράμμισε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων.