Μογκερίνι: Η Ουάσινγκτον θα εφαρμόσει πλήρως την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν

Μογκερίνι: Η Ουάσινγκτον θα εφαρμόσει πλήρως την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν

Διαβεβαιώθηκε πως οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες στην πλήρη εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας που έχει συναφθεί με το Ιράν.

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε σήμερα ότι στη διάρκεια συναντήσεων που είχε με την κυβέρνηση Τραμπ διαβεβαιώθηκε πως οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες στην πλήρη εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας που έχει συναφθεί με το Ιράν.

«Καθησυχάσθηκα μ' αυτά που άκουσα στις συναντήσεις ότι προτίθενται να επιμείνουν στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας», δήλωσε η Μογκερίνι προς δημοσιογράφους μια ημέρα μετά τις συνομιλίες που είχε στον Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Μογκερίνι δήλωσε ακόμη πως η νέα κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι δεν έχει αποφασίσει σχετικά με τον νέο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ και πως δεν έχει επίσης αποφασίσει για το πώς θα πάρουν νέα ώθηση οι στάσιμες σήμερα εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Ευρώπης.

Μόσχα: Δεν έχουμε διαφορές με την Ουάσινγκτον για τα πυρηνικά της Τεχεράνης

Η Ρωσία δεν έχει ουσιαστικές διαφορές με τις ΗΠΑ ως προς τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον Σεργκέι Κισλιάκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα στοχεύει στη διεξαγωγή διαλόγου με την Ουάσινγκτον για τη συμφωνία με το Ιράν και οι διαφορές που υπήρχαν δεν ήταν επί της ουσίας, μετέδωσε το πρακτορείο.

Ο πρεσβευτής δήλωσε ακόμη ότι η Μόσχα θα επιδιώξει να αποκτήσει και πάλι πρόσβαση σε χώρους ψυχαγωγίας που χρησιμοποιούσαν ρώσοι διπλωμάτες στις ΗΠΑ, τους οποίους ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκλεισε τον Δεκέμβριο.