Πακιστάν: Λάθος συναγερμός για δεύτερη ισχυρή έκρηξη σε πολυτελή συνοικία - Ήταν σκασμένο λάστιχο

Πακιστάν: Λάθος συναγερμός για δεύτερη ισχυρή έκρηξη σε πολυτελή συνοικία - Ήταν σκασμένο λάστιχο

Πληροφορίες για μια ακόμη ισχυρή έκρηξη σε πολυτελή συνοικία της Λαχόρης, στο ανατολικό Πακιστάν, είδαν το φως της δημοσιότητας, ωστόσο όπως αποδείχθηκε τελικά ο συναγερμός ήταν εσφαλμένος.

Η δεύτερη αυτή έκρηξη στη συνοικία Γκούλμπεργκ της Λαχόρης φερόταν να σημειώθηκε λίγη ώρα αφού μια βόμβα είχε εκραγεί σε μια αγορά σε άλλη πολυτελή συνοικία της ίδιας πόλης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 8 άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμη 20.

«Οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο για μια έκρηξη στη συνοικία Γκούλμπεργκ», δήλωσε αξιωματούχος της επαρχίας Πουντζάμπ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην κεντρική λεωφόρο της συνοικίας, όπου βρίσκονται πολλά εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια.

Λίγο αργότερα ωστόσο διαψεύστηκαν ωστόσο οι πληροφορίες για μια δεύτερη έκρηξη στην Γκούλμπεργκ, καθώς τελικά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο απλώς για ένα λάστιχο που έσκασε. Ο πανικός προκλήθηκε εξαιτίας της τεταμένης κατάστασης που βρίσκονται οι κάτοικοι του Πακιστάν μετά το τελευταίο κύμα βομβιστικών επιθέσεων.

Το Πακιστάν έχει πληγεί από ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες, από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 130 άνθρωποι σε όλη τη χώρα, ενώ εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει ευρείες επιχειρήσεις για τον εντοπισμό ανταρτών σε όλη τη χώρα, ενώ τα σύνορα μεταξύ του Πακιστάν και του Αφγανιστάν έχουν κλείσει εξαιτίας των ανησυχιών για την ασφάλεια.