ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση ΗΠΑ στη Συρία: Προστρέχουν να στηρίξουν οι Τούρκοι και ζητούν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων

Επίθεση ΗΠΑ στη Συρία: Προστρέχουν να στηρίξουν οι Τούρκοι και ζητούν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων

Επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία:Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε ότι τα αμερικανικά πυραυλικά πλήγματα κατά της συριακής αεροπορικής βάσης αποτελούν θετική εξέλιξη.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να κρατήσει αποφασιστική στάση απέναντι Μπασάρ αλ Ασαντ, ο οποίος πρέπει να τιμωρηθεί στη διεθνή σκηνή, δήλωσε ο Νουμάν Κουρτουλμούς εκφράζοντας την ελπίδα ότι η αμερικανική επιχείρηση στη Συρία θα συμβάλει στην επίτευξη ειρήνης.

«Η διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί», πρόσθεσε.

Δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ζητεί η Άγκυρα

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων, καθώς και χερσαίων ζωνών ασφαλείας στη Συρία, χωρίς καθυστέρηση, χαρακτηρίζοντας τα αμερικανικά πλήγματα κατά της συριακής αεροπορικής βάσης «θετική απάντηση σε εγκλήματα πολέμου».

«Η καταστροφή της αεροπορικής βάσης Σααϊράτ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να διασφαλισθεί ότι χημικές και συμβατικές επιθέσεις κατά του άμαχου πληθυσμού δεν μένουν ατιμώρητες», δηλώνει ο εκπρόσωπος Ιμπραχίμ Καλίν σε γραπτή ανακοίνωση.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις σχετικά με την επίθεση στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις