ΚΟΣΜΟΣ

Ανέλαβε... υπηρεσία, ο πρώτος Robocop στον πλανήτη!

Ανέλαβε... υπηρεσία, ο πρώτος Robocop στον πλανήτη!

Απίστευτο! Μιλά έξι γλώσσες, μεταξύ των οποίων Αραβικά και Αγγλικά!

Πριν μία εβδομάδα, ανέλαβε υπηρεσία ο πρώτος Robocop στον πλανήτη. Γνωρίζαμε την ύπαρξή του από το 2015, αλλά την περασμένη Κυριακή (21/5/2017), ως αναπόσπαστο πλέον μέλος της Αστυνομίας του Ντουμπάι, καλωσόριζε τους επισκέπετες στην είσοδο της 4th Gulf Information Security Expo Conference (GISEC).

Σύμφωνα με τις δηλώσεις, στην «Gulf News», του ταξίαρχου Αμπντάλα Μπιν Σούλταν, «προτιθέμεθα να έχουμε περισσότερα ρομπότ στο μέλλον για εργασίες αστυνόμευσης. Έως το 2030, θα θέλαμε πολύ το 25% περίπου της συνολικής δύναμης να είναι ρομπότ».

Ο Ρόμποκοπ που ανέλαβε υπηρεσία έχει ύψος 1,7 μέτρα, βάρος 100 κιλά, το βλέμμα του είναι ψυχρό, κενό, αλλά αυτό είναι το default setting. Θεωρητικά, διαθέτει μια γκάμα εκφράσεων. Μέσω λογισμικού βιομετρικής αναγνώρισης, έχει τη δυνατότητα να συνδράμει αξιωματικούς της αστυνομίας στην ταυτοποιήση παραβατών. Είναι σε θέση να δεχθεί πληρωμές (προστίμων, υποθέτουμε, αλλά μήπως και δωροδοκιών;). Μιλά έξι γλώσσες, μεταξύ των οποίων Αραβικά και Αγγλικά.

«Με στόχο να βοηθήσει τους πολίτες στα mall ή στον δρόμο, ο είναι η τελευταία προσθήκη στη δύναμη και έχει σχεδιαστεί να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε το έγκλημα, να δια Robocopτηρούμε την πόλη ασφαλή και να διατηρήσουμε υψηλά τα επίπεδα ευτυχίας» υπογράμμισε ο ταξίαρχος Χαλίντ-Νάσερ αλ Ραζούκι, στην Emirates 24/7 News.

«Το ότι ο πρώτος Ρόμποκοπ στον κόσμο ανέλαβε υπηρεσία είναι σημαντικό ορόσημο για τα Εμιράτα και βήμα στην κατεύθυνση της υλοποίησης του οράματος του Ντουμπάι να είναι παγκόσμιος ηγέτης ως προς την υιοθέτηση τεχνολογίας έξυπνων πόλεων» συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις