Αίγυπτος: Ένοπλοι σκότωσαν πέντε αστυνομικούς σε επίθεση στην Γκίζα

Αίγυπτος: Ένοπλοι σκότωσαν πέντε αστυνομικούς σε επίθεση στην Γκίζα

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση

Ένοπλοι επιτέθηκαν σήμερα σε σημείο ελέγχου της αιγυπτιακής αστυνομίας, πυροβολώντας ένα αυτοκίνητο και σκοτώνοντας πέντε αστυνομικούς σε μια περιοχή νότια της πρωτεύουσας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA και το υπουργείο Εσωτερικών.

Τρεις ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς στην περιοχή αλ-Μπαντράσιν της επαρχίας Γκίζα, 30 χλμ. νότια του Καΐρου, σκοτώνοντας δύο αξιωματικούς της αστυνομίας και τρεις νεοσύλλεκτους, μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο πηγή ασφαλείας.

Αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας πολεμούν το τοπικό παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή του βόρειου Σινά. Οι επιθέσεις έχουν επεκταθεί και σε άλλα μέρη της Αιγύπτου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί από το 2013 στη χερσόνησο του Σινά. Τουλάχιστον 23 στρατιώτες σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα όταν παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα εξερράγησαν σε δύο σημεία ελέγχου στην περιοχή, σε μια επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Ήταν μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας τα τελευταία χρόνια.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει εντείνει επίσης τις επιθέσεις σε άλλες περιοχές, θέτοντας συχνά στο στόχαστρο Κόπτες χριστιανούς. Περίπου 100 Κόπτες έχουν σκοτωθεί από τον Δεκέμβριο.