Εκταφιάστηκε ο Σαλβαδόρ Νταλί 28 χρόνια μετά το θάνατο του – Τι «αποκάλυψε» το DNA (Vid)

Εκταφιάστηκε ο Σαλβαδόρ Νταλί 28 χρόνια μετά το θάνατο του – Τι «αποκάλυψε» το DNA (Vid)

Σε πρώτο βαθμό ξεκινά σήμερα (18/9) σε δικαστήριο της Μαδρίτης η ακροαματική διαδικασία για το αίτημα που κατέθεσε η Πιλάρ Άβελ, προκειμένου να αναγνωρισθεί νομικά ως κόρη του διάσημου σουρεαλιστή ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί.

Η ακρόαση των επιχειρημάτων της Άβελ θα πραγματοποιηθεί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εξέτασης βιολογικού υλικού που πιστοποίησε ότι δεν είναι κόρη του Νταλί. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε μετά την εντολή δικαστή, στις 26 Ιουνίου, για την εκταφή της σορού του ζωγράφου, προκειμένου να συλλεχθεί γενετικό υλικό ώστε να συγκριθεί με αυτό της Άβελ.

Στις 20 Ιουλίου, η σορός του Νταλί εξετάφη από την κρύπτη όπου εναπόκειτο στο Θέατρο-Μουσείο του Φιγκέρας, στη Τζιρόνα, όπου είχε ταφεί μετά τον θάνατό του.

 96687065 d0ebec52 1fad 4cfa a905 982d561463ca

Οι ειδικοί, μετά τη σύγκριση του γενετικού υλικού που συνέλεξαν από τη σορό, το συνέκριναν με δείγμα από το σάλιο της γυναίκας που ισχυρίζεται πως είναι κόρη του, αλλά συμπέραναν πως «τα αποτελέσματα επιτρέπουν να αποκλεισθεί ο Σαλβαδόρ Νταλί ως βιολογικός πατέρας της Πιλάρ Άβελ Μαρτίνεθ», όπως τονίζεται στο πόρισμα του Εθνικού Ιδρύματος Τοξικολογίας και Ιατροδικαστικών Ερευνών, που ο δικαστής απέστειλε στο Ίδρυμα Γκαλά-Σαλβαδόρ Νταλί.

Πηγή: EFE, ΑΠΕ-ΜΠΕ