Συρία: Επίθεση σε πόλη Κούρδων - Νεκρό ένα 4χρονο παιδί

Συρία: Επίθεση σε πόλη Κούρδων - Νεκρό ένα 4χρονο παιδί

Ένα παιδί τεσσάρων ετών σκοτώθηκε και επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν

Ένα 4χρονο παιδί σκοτώθηκε και επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μια επίθεση που διαπράχθηκε με μια μοτοσικλέτα παγιδευμένη με εκρηκτικές ύλες στην πόλη Καμισλί, όπου ζουν στην πλειονότητά τους Κούρδοι, στη βορειοανατολική Συρία.

Η αστυνομία κατηγορεί μια φιλοκυβερνητική παραστρατιωτική ομάδα ότι ευθύνεται για την επίθεση. Η έκρηξη στην πόλη που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία σημειώθηκε τέσσερις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των πρώτων τοπικών εκλογών στα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Κούρδων στη Συρία, προς μεγάλη δυσφορία της Δαμασκού και της Άγκυρας.

«Οι φιλοκυβερνητικοί πολιτοφύλακες της εθνικής Άμυνας τοποθέτησαν εκρηκτικά σε μια μηχανή και την οδήγησαν σε έναν τουριστικό δρόμο του Καμισλί, κατόπιν πυροδότησαν (τον εκρηκτικό μηχανισμό) από απόσταση», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άλι αλ Χασάν, ο εκπρόσωπος τύπου της κουρδικής αστυνομίας.

«Ένα παιδί τεσσάρων ετών σκοτώθηκε και επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν» διευκρίνισε ο αξιωματικός. Ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είδε οικογένειες να τρέχουν πανικόβλητες μακριά από την περιοχή της επίθεσης, που δεν προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.