ΚΟΣΜΟΣ

Σε κίνδυνο οι ανθρωπιστικές αποστολές στο Πακιστάν λόγω CIA

Σε κίνδυνο οι ανθρωπιστικές αποστολές στο Πακιστάν λόγω CIA
Απειλές δέχονται τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων στο Πακιστάν, καθώς έγινε γνωστό ότι η CIA είχε εφαρμόσει ένα ψεύτικο πρόγραμμα...

Απειλές δέχονται τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων στο Πακιστάν, καθώς έγινε γνωστό ότι η CIA είχε εφαρμόσει ένα ψεύτικο πρόγραμμα εμβολιασμού, στο πλαίσιο της καταδίωξης του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Μάλιστα, η μη κυβερνητική οργάνωση «Save the Children» αποφάσισε να απομακρύνει όλο το προσωπικό της λόγω απειλών που έλαβαν για τη ζωή τους.

Σύμφωνα με δυτικούς αξιωματούχους, υπάρχουν φόβοι ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν μπορεί να θέσουν στο στόχαστρο το προσωπικό της οργάνωσης λόγω των σχέσεων που φέρονται να έχουν με τον δρα Σακίλ Αφρίντι, τον Πακιστανό γιατρό που εμπλέκεται στο υπόγειο πρόγραμμα εμβολιασμού της CIA.

Η CIA οργάνωσε αυτό το ψεύτικο πρόγραμμα στο Αμποταμπάντ, την πόλη όπου εντοπίστηκε ο Μπιν Λάντεν, σε μια προσπάθεια να επιβεβαιώσει ότι ο αρχηγός της Αλ Κάιντα κρυβόταν εκεί. Αμερικανοί πράκτορες στρατολόγησαν τον Αφρίντι για να διευθύνει αυτό το πρόγραμμα, που στόχο είχε να συλλεχθούν δείγματα DNA από όσους έμεναν στο σπίτι του Μπιν Λάντεν.

Η Save the Children αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με το πρόγραμμα της CIA και καταγγέλλει ότι έχει πέσει θύμα καταστολής την οποία προκάλεσαν οι τακτικές της CIA.

«Ο Αφρίντι δεν εργάστηκε ποτέ για την οργάνωσή μας και οι δραστηριότητες που φέρεται να είχε δεν συνδέονται με μας. Δεν έχουμε καμιά σχέση με το πρόγραμμα εμβολιασμού στο Αμποταμπάντ», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης στο Λονδίνο.