Σεισμός Μεξικό: Ελπίδα κάτω από τα συντρίμμια του σχολείου – Εντοπίστηκε ζωντανή μία 12χρονη (vids)

Σεισμός Μεξικό: Ελπίδα κάτω από τα συντρίμμια του σχολείου – Εντοπίστηκε ζωντανή μία 12χρονη (vids)

Ελπίδα κάτω από τα συντρίμμια του σχολείου που κατέρρευσε στην πόλη του Μεξικού. Οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να βγάλουν από τα χαλάσματα μία 12χρονη, η οποία είναι ζωντανή. 

Το κορίτσι εντοπίστηκε όταν οι διασώστες είδαν τα δάκτυλά της να κουνιούνται κάτω από τα συντρίμμια, όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Η Frida Sofia βρίσκεται σε θέση να επικοινωνήσει με τα ειδικά συνεργεία, λέγοντας ότι υπάρχουν ακόμη δύο συμμαθητές της κοντά της, ωστόσο δεν γνωρίζει εάν είναι ζωντανοί ή όχι.

Αρχικά, οι διασώστες έψαχναν το κορίτσι στον 3ο όροφο, ωστόσο με τη βοήθεια ειδικών καμερών διαπίστωσαν ότι βρίσκεται εγκλωβισμένη πιο χαμηλά, παγιδευμένη κάτω από δύο τσιμεντένιες πλάκες.

Ήδη, η επιχείρηση διάσωσής της «μετράει» 15 ώρες, με τον ναύαρχο Χοσέ Λουίς Βεργκάρα να δηλώνει πως οι διασώστες δεν μπορούν να εντοπίσουν το ακριβές σημείο όπου βρίσκεται. «Υπάρχει ένα κορίτσι που είναι ζωντανό εκεί, είμαστε σχεδόν σίγουροι γι΄αυτό, αλλά δεν ξέρουμε ακόμη πώς να φθάσουμε κοντά της», δήλωσε ο Βεργκάρα στο Televisa.

«Οι ώρες που πέρασαν περιπλέκουν τις πιθανότητες να βρεθεί ζωντανό ή καλά στην υγεία του το πρόσωπο που μπορεί να είναι παγιδευμένο», είπε.

Την ώρα που ο ίδιος μιλούσε στα ΜΜΕ, μια ανθρώπινη αλυσίδα από μέλη σωστικών συνεργείων απομάκρυνε ένα μεγάλο κομμάτι τσιμέντο από τη φωτισμένη άπλετα σκηνή. Τα μέλη των σωστικών συνεργείων ζητούσαν κατά καιρούς «απόλυτη σιγή» από τους περαστικούς που πάγωναν στη θέση τους και παρέμεναν σιωπηλοί ώστε να μπορούν να ακούσουν τυχόν εκκλήσεις για βοήθεια.

Το πρωί της Τετάρτης, μέλη σωστικών συνεργείων είπαν πως ένας δάσκαλος και δυο μαθητές έστειλαν μηνύματα με τα κινητά τους κάτω από τα συντρίμμια. Γονείς κρατιούνται μόνο από την ελπίδα ότι τα παιδιά τους ζουν ακόμα.

Τουλάχιστον 21 παιδιά και τέσσερις ενήλικες έχουν σκοτωθεί και 30 ακόμη παραμένουν αγνοούμενα, μετά την κατάρρευση του σχολείου Enrique Rebsamen, στα βόρεια της πρωτεύουσας. Καλύτερη τύχη είχαν 11 παιδιά, τα οποία διασώθηκαν.

«Έχουμε ακόμη πολλές ελπίδες ότι θα σώσουμε παιδιά», είπε ο Νταβίντ Πόρας, ένας από τους δεκάδες εθελοντές που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης των παιδιών ηλικίας 3 ως 14 ετών που παγιδεύτηκαν. «Αλλά πάμε αργά, σαν χελώνες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μόνο στην πόλη του Μεξικού, έχουν βρει τραγικό θάνατο τουλάχιστον 100 άνθρωποι από την πτώση 52 και πλέον κτηρίων. Συνολικά, ο αριθμός των θυμάτων, από τον καταστροφικό σεισμό των 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε τη χώρα, έχει ανέλθει στους 237 και οι τραυματίες σε 1.900.

Πηγή: BBC, Skynews, ΑΠΕ