ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο! Το «έστρωσε» στη Σαχάρα, την πιο καυτή έρημο του κόσμου – Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες

Απίστευτο! Το «έστρωσε» στη Σαχάρα, την πιο καυτή έρημο του κόσμου – Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες

Εντύπωση προκαλούν οι φωτογραφίες που καταγράφουν το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο της ερήμου της Σαχάρας να έχει «ντυθεί» στα λευκά, έπειτα από τη σφοδρή χιονοθύελλα που χτύπησε την Αλγερία χθες 7 Ιανουαρίου.

Οι απίστευτες εικόνες δείχνουν την έρημη πόλη της Ain Sefra να περιβάλλεται από χιόνι.

Είναι η τρίτη φορά που η πόλη έχει ντυθεί στα λευκά σε 38 χρόνια.

Τον περασμένο Ιανουάριο ένα «πέπλο» χιονιού είχε απλωθεί στην πιο καυτή έρημο του κόσμου, ενώ ριπές νιφάδων χιονιού είχαν κάνει την εμφάνιση τους στην περιοχή τον Δεκέμβριο του 2016, χωρίς όμως να το «στρώσει».

Πριν από αυτές τις περιόδους, το χιόνι είχε να εμφανιστεί στην Ain Sefra από τις 18 Φεβρουαρίου 1979, έπειτα από χιονόπτωση μόλις 30 λεπτών.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης το χιόνι άρχισε να πέφτει τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (7/1).

Εκπρόσωπος της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Αλγερίας εξήγησε ότι το φαινόμενο οφείλεται «στους ψυχρούς ανέμους που έφθασαν στη βόρεια Αφρική το Σαββατοκύριακο εξαιτίας του υψηλού βαρομετρικού στην Ευρώπη».

Σημειώνεται ότι η Ain Sefra βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και περιβάλλεται από τα βουνά Άτλας. Παρά το υψόμετρο, το χιόνι είναι εξαιρετικά σπάνιο στην περιοχή, ενώ η θερμοκρασία τον Ιανουάριο συνήθως κυμαίνεται από έξι έως δώδεκα βαθμούς Κελσίου.

Η έρημος της Σαχάρας καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αφρικής.

Δείτε τις σπάνιες φωτογραφίες στην gallery του Newsbomb.gr

Πηγή: The Sun, Strangesounds.org

Σχετικές ειδήσεις