ΚΟΣΜΟΣ

Φωνή λαού, οργή.. Αλάχ!

Φωνή λαού, οργή.. Αλάχ!
Με σύνθημα «Γιατί ο κόσμος σιωπά την ώρα που σκοτώνεται ο λαός της Υεμένης» συγκεντρώθηκαν σήμερα δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην Πλατεία της Αλλαγής...

«Γιατί ο κόσμος σιωπά την ώρα που σκοτώνεται ο λαός της Υεμένης» φώναζαν οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Πλατεία της Αλλαγής, στο κέντρο της Σαναά. Αίτημά τους να εγκαταλείψει την εξουσία ο Πρόεδρος Άλι Αμπντάλα Σάλεχ. Η Πρώτη Μεραρχία Τεθωρακισμένων που διοικεί ο στρατηγός που έχει ενταχθεί στο κίνημα αμφισβήτησης Άλι Μόχσεν αλ Άχμαρ ελέγχει ένα μέρος της Σαναά, ενώ ο στρατός που είναι πιστός στον πρόεδρο Σάλεχ ελέγχει το υπόλοιπο τμήμα της πρωτεύουσας. Γι’ αυτό και οι διαδηλωτές παρέμειναν στον τομέα που ελέγχουν οι στρατιώτες που έχουν ταχθεί με το κίνημα αμφισβήτησης, προκειμένου να αποφευχθούν συμπλοκές με τους στρατιώτες που είναι πιστοί στον Σάλεχ.

Νωρίτερα σε καθιστική διαμαρτυρία δεκάδες δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν με αίτημα την απελευθέρωση ενός συναδέλφου τους, του Μοχάμαντ Σουντάμ. Ο Σουντάμ είναι ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, διερμηνέας του προέδρου Σάλεχ και συνελήφθη σε οδόφραγμα της Πρώτης Μεραρχίας Τεθωρακισμένων την Παρασκευή στη Σαναά, καθώς πήγαινε από το αεροδρόμιο προς το σπίτι του.

Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν τη μεσολάβηση της Ταουακόλ Κάρμαν, η οποία τιμήθηκε την Παρασκευή με το Νόμπελ Ειρήνης για τον αγώνα της υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως και συναδέλφων τους για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση του Σουντάμ.
Σημειωτέον ότι συχνό φαινόμενο μεταξύ αντίπαλων μονάδων του στρατού, είναι οι απαγωγές αξιωματικών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων, που γίνονται ως αντίποινα.